Hemel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 december 2021 door Patrick Goede

Vrouw die 47 dagen aan de beademing lag door corona zag teken: "God had mij niet verlaten"

Lynn Black Owens uit Alabama lag 147 dagen in het ziekenhuis vanwege het coronavirus. 47 van die dagen lag ze aan de beademing. Ze droomde bijna constant dat ze dood ging, maar één droom stelde haar gerust. Daarin zag ze een paars licht dat ze toeschrijft aan God. "Ik geloof in mijn hart dat God het was die mij liet weten dat Hij er tot het einde bij zou zijn, dat Hij mij niet verlaten had", vertelt Lynn aan Waff-tv.

"In al mijn dromen was ik dood of dachten mensen dat ik dood was. En ik kon hen er maar niet van overtuigen dat ik nog leefde. Ik droomde dat ik in een kist lag die ze probeerden dicht te doen. Ik hoorde het zand erop vallen", vertelt Lynn verder. Deze dromen zijn grimmig maar komen dicht bij de werkelijkheid van de vrouw. Lynn heeft op die momenten weinig zuurstof in haar bloed en stikt dus bijna.

Hoewel ze uit het ziekenhuis is, zijn haar functies voor een groot deel nog niet hersteld. Ze maakte wel een boek af waarin ze oorspronkelijk kleurplaten had staan voor volwassenen. Ze heeft daar nu haar verhaal in laten opschrijven, waardoor het een 'hybride boek' is geworden. In het bijschrift van het boek staat: "Lynn kwam er bij het werk aan het tweede deel achter dat ze niet meer kan tekenen. Ze heeft de kracht, motoriek en concentratie niet. Ook schudden haar handen oncontroleerbaar." Lynn hoopt anderen te mogen steunen en inspireren met haar boek.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik heb regelmatig verhalen gehoord van mensen die ziek waren en zich in een soort bewustzijn vernauwende situatie bevonden. Achteraf hadden zij ervaringen en vertelden Jezus te hebben gezien. Van Paulus geloof ik dat hij deze ervaring heeft gehad, maar voor het overige ben ik er wat voorzichtig mee. Dr. Pim van Lommel schreef ook over zogenoemde BDE (bijna dood ervaringen). Ikzelf had een dergelijke ervaring, maar ik geloof dat voorzichtigheid blijft geboden omdat de spiegel vol met raadselen blijft zolang we op aarde zijn.