Kenia
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 december 2021 door Redactie

Volledig kerkkoor in Kenia verdrinkt na bizar busongeluk

In Kenia is afgelopen zaterdag een volledig kerkkoor verdronken nadat de bus waarin ze reden werd meegesleurd door een kolkende rivier. In totaal zijn er op dit moment 31 slachtoffers gevallen bij het bizarre ongeval. Het dodental zal waarschijnlijk nog verder oplopen. Dat meldde de gouverneur van de Keniaanse stad Kitui afgelopen zondag.

Het kerkkoor was in een bus onderweg naar een huwelijksdienst in die stad. Ze zouden daar optreden. Er zaten ook andere gasten van het huwelijk in de bus. Het noodlot sloeg toe toen de bus op een brug over de Enziu-rivier kantelde. De rivier was op dat moment wild en al buiten haar oevers getreden. De gekantelde bus werd door de kolkende rivier meegesleept. Alle inzittenden zijn waarschijnlijk om het leven gekomen.

Gouverneur Charity Ngilu maakte zondag bekend dat er inmiddels 31 lichamen geborgen zijn. De verwachting is dat het dodental echter nog verder zal oplopen, meldde ze er direct bij. Volgens haar bevinden er zich namelijk nog altijd lichamen in de bus. Hoeveel mensen er totaal in de bus zaten, is niet bekend gemaakt.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen