Chris Verhagen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

06 december 2021 door Redactie

Is Jezus gestorven voor jouw pijn? - is opwekkingslied 599 wel zo Bijbels?

Heel je hart, al je pijn is bij Hem bekend, aldus opwekkingslied 599. Maar is dat een bijbelse benadering van de zondaar? Of hebben we hier te maken met een evangelisch misverstand?, vraagt Chris Verhagen, initiatiefnemer van YouTube-kanaal Christelijke Apologeet, zich af in onderstaande video.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Chris Verhagen redeneert vanuit een sterk reformatorisch kader van redding vanuit schuld. Jezus missie was echter veel breder, te weten brengen van verlossing, genezing, bevrijding en leven. En ja, daar hoort bekering bij. Jezus kwam echter ook de vertroosten. Ja mogelijk zit dit lied wat meer op de 'pijn' kant, maar daarmee is het zeker niet onbijbels.

Er zijn ook voorbeelden van mensen die juist door dit lied tot bekering zijn gekomen, die vermoeid en belast waren, dat bij Jezus hebben neergelegd, en daarmee tot verandering zijn gekomen.
K
Precies, want onderdeel van het oordeel is verval van de schepping, van ons lichaam, het ervaren van pijn, etc. Ook daarvoor kwam Jezus om dat te herstellen. En dat zie je al een klein beetje tijdens Zijn rondgang op deze wereld: Hij genas zieken, Hij hielp mensen met rouw, Hij vergaf zondaars. Kleine doorkijkjes naar Gods Koninkrijk.
Ik ben zo ontzettend blij dat God mijn pijn kent. Het verhaal van de zonde ken ik heus. En heeft mijn hele leven vooral angst opgeleverd. Maar toen God liet zien dat Hij van mij houdt, onvoorwaardelijk en liefdevol, zoals de Vader in het verhaal van de verloren zoon wacht, totdat ik met mijn diepe pijn kom, toen gebeurde er pas wat, en dat was vele malen beter dan alleen het evangelie van vergeving van zonde. Wat jammer dat je dat niet goed begrijpt. Margreet
Toon meer reacties (1)