Jij bent er omdat God dit wilde
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

07 december 2021 door Wilkin van de Kamp

God heeft ons niet geschapen omdat Hij ons nodig heeft

C.S. Lewis schrijft dat God ervoor heeft gekozen om ons mensen nodig te hebben: ‘God, die alles in zichzelf heeft (die niets nodig heeft of verlangt), heeft ervoor gekozen om ons nodig te hebben, omdat wij de behoefte hebben om nodig te zijn.’

Is dat niet geweldig? God heeft ons niet geschapen omdat Hij ons nodig heeft, maar omdat Hij er vreugde in schept om dat te doen. De God die liefde is, was er vanaf het begin op uit om een liefdesrelatie met ons te hebben. Wij zijn er omdat God het wilde. Luister maar naar de woorden waarmee God in de hemel wordt aanbeden: ‘U komt alle lof, eer en macht toe, Heer, onze God, want U hebt alles geschapen: Uw wil is de oorsprong van alles wat er is’ (Openbaring 4:11, NBV).

Het is dus Gods wil dat wij er zijn. Hij kan wel zonder ons, maar Hij wíl niet zonder ons. God moet er menselijk gesproken niet aan denken dat wij zijn liefde zouden negeren. Onbeantwoorde liefde is hartverscheurend. God wil zich aan ieder mens bekendmaken. Daarom zoekt Hij ons steeds weer op. In welke positie of situatie we ook zijn terechtgekomen. Hij wil dat niemand verloren gaat, maar dat alle mensen Hem leren kennen zoals Hij is.

Paulus schrijft aan Timotheüs: ‘God wil dat alle mensen gered worden en dat iedereen de waarheid leert kennen’ (1 Timotheüs 2:4, BGT). Iedereen mag er zijn voor God, op basis van zijn onvoorwaardelijke liefde. Want God heeft een groot hart. Er is ruimte voor iedereen. Hij houdt van alle mensen evenveel.

Bovenstaand fragment is afkomstig uit het boek God is liefde punt! van Wilkin van de Kamp. Klik hier om het boek te bestellen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen