coronavaccin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 december 2021 door Redactie

ChristenUnie wil dat gewetensbezwaarden snel kunnen kiezen voor een ander vaccin

Eiwitvaccins moeten zo snel mogelijk beschikbaar komen in de strijd tegen het coronavirus. Met het aanbieden van deze vaccins kunnen ook mensen die gewetensbezwaren hebben de keuze maken voor een vaccin. In het debat over de aangekondigde maatregelen vroeg ChristenUnie-Kamerlid Mirjam Bikker aandacht voor deze vaccins. Een Kamermeerderheid stemde vandaag in met het voorstel om de beschikbaarheid van deze eiwitvaccins te bevorderen en te versnellen.

Eerder deze week informeerde de minister dat de ontwikkeling van één van de eiwitvaccins in een vergevorderd stadium is maar zeer beperkt wordt ingekocht. Terwijl dit soort vaccins juist kunnen bijdragen aan het verhogen van de vaccinatiegraad.

Mirjam Bikker (ChristenUnie): “Er zijn mensen die zich wél willen laten vaccineren maar bijvoorbeeld gewetensbezwaren ervaren bij de huidige beschikbare vaccins. Samen met onder andere de SGP pleiten we al langer voor het mogelijk maken van de keuze voor een ander vaccin. Het goede nieuws is nu dat de ontwikkeling van het zogenoemde eiwitvaccin in een vergevorderd stadium is. Daarom roep ik de minister op om ervoor te zorgen dat die vaccins zo snel mogelijk beschikbaar komen. Vaccinatie is een geschenk en helpt in de strijd tegen het virus. Tegelijkertijd moet vaccinatie altijd een persoonlijke vrije keuze zijn. Door deze vaccins beschikbaar te stellen kunnen ook mensen die gewetensbezwaren hebben bij de reeds bestaande de keuze voor een vaccin gewetensvol maken.”

CIP.nl sprak onlangs met CU-Kamerlid Mirjam Bikker over het huidige coronabeleid: CU-Kamerlid over afname effectiviteit vaccins: "Ook gevaccineerden hebben een verantwoordelijkheid".

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Laten we ons maar gaan richten op Goede gezonde voeding i.p.v. een vaccin.

Daar krijgen we weerstand van.
C
goede voeding EN vaccin.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (4)