Willem Lingeman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

03 december 2021 door Redactie

Willem Lingeman wijst op verschil tussen Koninkrijk der hemelen en het Koninkrijk van God

Willem Lingeman, auteur van 'Verbonden voor het Leven', merkt op dat christenen niet altijd onderscheid maken tussen het Koninkrijk der hemelen en het Koninkrijk van God. "Er is tussen beide koninkrijken een groot verschil en het is belangrijk om dat te kennen", maakt hij duidelijk in onderstaande videoboodschap.

Bekijk de video en klik hier voor meer video's van Willem Lingeman:

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Onzinnige tegenstelling over twee verschillende koninkrijken. Zie ook de reactie onder dit artikel:

https://cip.nl/52360-verwar-het-koninkrijk-van-god-niet-met-het-koninkrijk-der-hemelen

H
Inderdaad een onzinnige tegenstelling. het gaat om verschillende namen door verschillende evangelieschrijvers met een verschillend publiek over hetzelfde onderwijs van Jezus.

Jezus ons leert bidden: "Uw wil geschiedde in de hemel alzo ook op de aarde". Het koninkrijk der hemelen en van God is niets anders dan de dynamiek van Gods heerschappij/wil in deze wereld.

Frank D. Macchia (pinkstertheoloog) concludeert dat de vervulling met Heilige Geest de manifestatie is van het koninkrijk van God.
Het koninkrijk van God is een onderdeel van het koninkrijk der hemelen. Het is namelijk de derde hemel, waar Jezus tijdens de verheerlijking op de berg en laten ook Paulus in werden opgetrokken. Zei keerden daarna weer terug. Het moment van de overgang vanuit de tweede hemel (het koninkrijk van het Licht) naar de derde hemel (het koninkrijk van God) gebeurt door de verheerlijking van ons lichaam, waardoor ons vernederde lichaam verandert in het verheerlijkte lichaam van de Heer (Fil.3:21). De eerste hemel is het rijk der duisternis.
Toon meer reacties (1)