Familie Jelies
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

06 december 2021 door Hour of Power

Bij de familie Jelies worden alle negen kinderen dagelijks aan God toevertrouwd

“We hebben onze kinderen te leen en we mogen ze in Gods liefde op laten groeien.” De familie Jelies uit Tollebeek is bekend van het televisieprogramma Een huis vol. Het christelijke gezin met negen kinderen is voor het grootste deel naar het huis van presentator Jan van den Bosch afgereisd om te gast te zijn bij Hour of Power, wat zorgt voor een vrolijk tafereel. Johan en Janneke vertellen tijdens de uitzending hoe ze hun gezin runnen en hoe het geloof hen daarbij helpt.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Johan waardeert dat zijn vrouw Janneke weet waar ze prioriteit aan moet geven bij het opvoeden van de kinderen. “Zij heeft de zaken voor elkaar. Soms ligt er wat rommel in huis en dan weet ze, laat maar even liggen, er zijn andere dingen belangrijker. Dan kom ik ‘s avonds thuis en dan zegt Janneke: ‘Zou je dat even willen opruimen?’.” 

Janneke heeft dat planmatige van haar moeder vertelt ze. “Die was daar echt een kei in. Ze plande de hele dag. Ik kom zelf ook uit een gezin van negen kinderen namelijk. Alles ging altijd heel gestructureerd.”

Het geloof vormt de basis voor het gezin bij alles wat ze ondernemen. “Je staat er mee op en je gaat er mee naar bed. Het eerste wat je doet, is je naar boven richten, in de richting van Gods Heilige Geest. Je mag alles die dag samen met God doen”, zegt Johan, die plots de jongste telg in handen gedrukt krijgt om deze van flesvoeding te voorzien.

Gij weet hoe mateloos de wereld hen zal haten, als zij niet in het schema van de wereld zullen gaan

Janneke leest een gebed voor dat ze bidt voor haar kinderen. “Ik leg de namen van mijn kind'ren in Uw handen, graveer Gij ze daarin met onuitwisbaar schrift, houd Gij mijn kinderen vast als ik ze los moet laten en laat altijd Uw kracht boven hun zwakheid staan. Gij weet hoe mateloos de wereld hen zal haten, als zij niet in het schema van de wereld zullen gaan. Ik vraag U niet mijn kinderen van elk verdriet te sparen maar wees hen wel een Troost als ze eenzaam zijn en bang. Laat ze nooit van U vervreemden, nooit hun leven lang. Ik leg de namen van mijn kind'ren in Uw handen, amen.”

Het gebed raakt Janneke en Johan. “Hier besef je dat je je kinderen over moet geven aan God. Als ouder zijnde is dat best wel pittig om iets van jezelf over te geven aan God. We hebben ze te leen en we mogen ze in Gods liefde op laten groeien. Die liefde doorgeven is vreugdevol.” De kids dartelen tijdens de uitzending blijmoedig rond hun ouders en hun jongste zusje heen.

Johan vertelt over de beweegredenen van het paar om mee te doen aan het populaire televisieprogramma Een huis vol: “Dat was niet eens zozeer vanuit geloofsovertuiging maar meer vanuit het idee dat je maar één keer leeft en dat je het gewoon moet doen om een soort document te hebben. Na de eerste uitzending kregen we zoveel reacties over ons Bijbellezen en ons geloof. Toen beseften we wel: als het ons weer gevraagd wordt, zal dat één van de hoofdredenen voor ons zijn.” 

Op Facebook en Instagram heeft de familie inmiddels een grote groep volgers. “Richting de 190.000. Ook daar proberen we mondjesmaat te getuigen”, aldus vader Johan.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen