hooggerechtshof Amerika
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 december 2021 door Redactie

Amerikaanse abortuskliniek verliest zaak voor Hooggerechtshof over verlengen abortusgrens

Amerikaanse pro-life activisten zien hun kansen in het gevecht tegen verdere legalisering en overheidsfinanciering van abortus positief in. Het Hooggerechtshof uit Washington deed woensdag een positieve uitspraak over de abortusgrens van 15 weken in Mississippi, meldt de Christian Post. Misssissippi won een zaak tegen een abortuskliniek die de abortusgrens wilde verhogen.

Abortuskliniek Jackson Women's Health kreeg eerder toestemming van een lagere rechter om abortussen na de grens 15 weken zwangerschap uit te voeren. Mississippi ging in hoger beroep en de zaak werd na een slepend juridisch proces behandeld door het Hooggerechtshof. Hier sprak de meerderheid van de rechters in het voordeel van Misssissippi en pro-life activisten. "Ik wil me hard maken voor de 15-weken-grens, omdat dit niet een dramatisch uitgangspunt is. In de meeste landen is dat de standaard", aldus hoofdrechter John Roberts, de meest gematigde conservatieve rechter van het Hooggerechtshof.

Terwijl binnen het debat over abortus plaatsvond, vulde het plein buiten het Hooggerechtshof zich met zowel pro-life als pro-abortus activisten. Het abortusdebat wordt het afgelopen jaar weer steviger gevoerd in de Verengide Staten. Sinds de beëdiging van Democratische president Biden, liggen er plannen op tafel om de overheidssteun van abortus uit te breiden. Daarnaast strijden staten om abortus te verbieden, ondanks dat abortus in het hele land gelegaliseerd is. Tot welke week van de zwangerschap en met welke redenen je als vrouw voor een abortus kan kiezen verschilt sterk per staat. In Misssissippi ligt de abortusgrens op 15 weken en zoals het er nu naar uit ziet zal die termijn voorlopig niet veranderen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Tot welke week van de zwangerschap en met welke redenen je voor een abortus kan kiezen verschilt sterk per staat.

MAAR

voor een Christen is dat simpel en overduidelijk! -- ZERO weken!

Ik sta volledig achter de slogan: ´BAAS IN EIGEN BUIK´.

Het vrouwelijk lichaam is bij uitstek en perfect toegerust om ´nieuw menselijk leven´ tot volle ontplooiing als ´zelfstandige aardebewoner´ te laten komen.

Zodra een eicel bevrucht is, heb je met ´nieuw menselijk leven´ te maken.

Opzettelijk doden van dat leven is MOORD!
J
IS bevruchte eicel: `nieuw menselijk LEVEN` ?

1)bij de bevruchting smelten de genen van man en vrouw samen zodat in die ENE cel vanaf dat ogenblik een compleet Afwijkende genenstreng aanwezig is

2)bevruchte eicel STUURT vanaf hier ZELFSTANDIG het complete verdere vormingsproces tot nieuwe mens aan

3)eicel maakt binnen vijf dagen het eiwit IDE aan, hetgeen voorkomt dat het afweersysteem van de vrouw deze bevruchte eicel als lichaamsvreemd herkent, aanvalt en vernietigt

4)Alle cellen hebben NIEUWE genenstreng