Henry
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

02 december 2021 door Patrick Goede

Naastenliefde op de Nederlandse snelweg: "Zag haar bewusteloos in de auto zitten"

Henry Temmerman heeft mogelijk het leven van een vrouw gered die op de A28 onwel was geworden. Hij liet de vrouw op zijn auto botsen toen deze stuurloos de snelweg op dreigde te schieten. "De beelden van deze opofferende daad van naastenliefde gaan inmiddels de hele wereld over", meldt omroep Gelderland, die de man uit Nunspeet vraagt naar zijn kordate optreden.

"Ik zag in mijn ooghoek rechts dat een auto een hele vreemde manoeuvre maakte. Tussen de afrit en de oprit zag ik iemand door het gras rijden. Toen ik naast haar reed zag ik haar bewusteloos in haar auto zitten. Toen kwam ze weer de oprit op en heb ik besloten om mijn auto voor haar auto te parkeren."

Henry blijft zelf nuchter over zijn daad, hij handelde in een split second zonder over de consequenties na te denken. Toch spreekt deze opofferende daad van naastenliefde veel mensen aan. Henry's auto heeft uiteindelijk redelijk wat schade opgelopen: "So be it. Een mensenleven is belangrijker", aldus Henry. "Deze mevrouw heeft vijf gebroken ribben overgehouden aan het ongeval maar is blij dat ze het na kan vertellen."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Gefeliciteerd met je directe ingrijpen, want tijd om echt na te denken heb je in zo;n geval niet. Mooi dat je hiermee een mensenleven hebt kunnen redden. Ik hoop dat de schade aan je auto alsnog vergoed zal worden (heb geen idee of een normale polis zo iets vergoed). Hoop niet in die omstandigheden te komen, maar als het nodig mocht zijn op dezelfde wijze, zonder nadenken of twijfel te reageren.