Bodar
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 december 2021 door Redactie

Antoine Bodar zegde bruiloft Baudet af na bemoeienis bisschop: 'Ik ben gezwicht'

Vorige week werd bekend dat priester Antoine Bodar het huwelijk van zijn persoonlijke vriend Thierry Baudet af heeft gezegd. De priester zou een feestrede houden en was ook op het feest uitgenodigd. Hij zegde echter af omdat hij bang was dat zijn komst schade aan de kerk zou berokkenen. Nu blijkt dat Bodar 'gezwicht' is voor bisschop Jan Hendriks van het bisdom Haarlem/Amsterdam, die vond dat hij beter niet kon gaan. 

Dat meldt de NRC. Nadat Bodar door de FVD-leider was uitgenodigd om een feestrede te houden op zijn huwelijksfeest, verzocht Hendriks de priester dringend om niet op deze uitnodiging in te gaan. Zowel Hendriks als Bodar bevestigen dat tegenover de krant. Hendriks voegt daar wel aan toe dat het niet om een spreekverbod ging. Wanneer Bodar had gesproken op de bruiloft zou dat volgens hem uitgelegd kunnen worden als “politieke steun”.

Eerder stelde Bodar nog in het Nederlands Dagblad dat hij vooral zelf de conclusie had getrokken dat het niet verstandig zou zijn om op de uitnodiging in te gaan: “Zou ik wel komen, dan zal dat in de openbaarheid worden uitgelegd als mate van instemming met de radicale politieke standpunten van de bruidegom die ik niet deel. Ik zou mijzelf en wat belangrijker is, de katholieke kerk in opspraak brengen.” Inmiddels denkt hij er echter anders over, zo blijkt uit een recente reactie die NRC citeert: "Ik ben gezwicht. Eigenlijk tegen mijn zin. Waarom? Omdat ik kennelijk zo naïef ben dat politieke ideeën te scheiden zouden zijn van het bruidspaar dat trouwt."

Uit het artikel blijkt verder dat Bodar zijn toespraak al klaar had, maar na overleg met de bisschop toch concludeerde dat het beter was niet te spreken. Bisschop Hendriks benadrukt dat er geen sprake was van een verbod.

Lees het hele artikel in NRC.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Op CIP mag iemand op gepaste wijze zijn/haar mening verkondigen en die meningen mogen, als deze binnen de normen van het fatsoen blijven, uiteenlopend zijn.

Het is mijn bescheiden mening, dat als onze Heere Jezus in zee ging met een Romeinse overste, toch ook geen vriend van de gevestigde orde toentertijd, het Bodar zeker is toegestaan om op hem motiverende wijze om te gaan met de heer Baudet, waarbij ik zeker geloof dat je hier vriendschap van politieke motivatie gescheiden mag zien. Bodar is niet naïef en had zeker zijn gevoel mogen volgen.
W
De RK kerk, met name het Vaticaan en de paus (zijn valse titel van papa verdient geen hoofdletter) spreekt zich toch wél uit voor de Great Reset? Huichelaars! En mss voor Baudet ook maar beter dat zo een huichelaar niet spreekt op zijn bruiloft. We gaan steeds zien waar de RK kerk staat mbt de profetieën in Openbaringen
H
Tjee dat dit nog bestaat
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)