archeologische opgraving Javne, Israël
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 december 2021 door Redactie

Unieke vondst in Israël bewijst bestaan Joods Sanhedrin

Israëlische archeologen vinden voor het eerst resten van een gebouw uit de tijd dat het Sanhedrin actief was. Het Sanhedrin was een oud Joods gerechtshof van 135 voor Christus tot 66 na Christus onder de Romeinse bezetting van Israël. Archeologen ontdekten het gebouw in de stad Javne, meldt CBN News, de plaats waar het Sanhedrin samenkwam na de verwoesting van de Tweede Tempel in Jeruzalem meer dan tweeduizend jaar gelden. De vondst vormt een bewijs van het leven van de Joodse gemeenschap in Javne.

In het gebouw vonden archeologen resten van kalkstenen bekers. "Dit is duidelijk bewijs van het belang van de Joodse wetten en rituele reinigingen in deze tijd", aldus de Israëlische Antiquiteiten Autoriteit (IAA) in een verslag van de vondst. Bij het gebouw bevond zich tevens een begraafplaats. Het is onduidelijk van wie de graven zijn, omdat ze niet gemarkeerd zijn, maar waarschijnlijk horen de graven bij oude Joodse inwoners van Javne. Op de graven stonden meer dan honderdvijftig glazen flesjes. "Waarschijnlijk werden hier kostbare oliën in bewaard", aldus IAA-onderzoeker dr. Yael Gorin-Rosen.

"Het is zo bijzonder om oude verslagen van het Sanhedrin vertaald te zien naar daadwerkelijk bewijs in de grond, door objecten, installaties en gebouwen", zei IAA-directeur Eli Eskozido. “Met de initiatiefnemers van het project bij de Israel Land Authority en Javne, onderzoekt de Israel Antiquities Authority de mogelijkheid om enkele van deze vondsten te restaureren en aan het grote publiek te presenteren.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen