Els van Veen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 december 2021 door Jeffrey Schipper

Verhaal David en Goliath geeft christelijke arts hoop in polariserende coronatijd

Kritische geluiden worden in deze coronacrisis "gecensureerd, geridiculiseerd en verdacht gemaakt", zo merkt de christelijke arts Els van Veen op. "Het is normaal om je in zo’n geval machteloos en moedeloos te gaan voelen. Of om rancuneus te worden. Maar in beide gevallen breng je jezelf schade toe. Wrok maakt innerlijk bitter, wrok maakt een zuur mens van je", merkt zij op in een opinieartikel voor de website Medisch Ethisch Contact.

Volgens Van Veen zijn de pen en humor in deze tijd krachtige wapens. "Wij kunnen de media niet veranderen in hun berichtgeving. Maar wat we wel kunnen is onze eigen houding bepalen. Ik heb de afgelopen maanden vaak aan het bekende verhaal van David en Goliath gedacht. Iedereen kent dat verhaal wel. David moet het in zijn eentje opnemen tegen een brallende reus. Eerst krijgt hij een zware wapenuitrusting aangetrokken. Maar hij kan zich hier nauwelijks in bewegen. Dus die wapenuitrusting trekt hij uit en hij gaat zoals hij is; een herdersjongen, bedreven om schapen te beschermen tegen wilde dieren. Hij neemt zijn slinger en wat scherpe steentjes mee. Daarmee verslaat hij Goliath. Met één welgemikt schot tussen zijn ogen. De reus valt met donderend geraas op de grond.

Het verhaal van David en Goliath is inspirerend voor mij en ik hoop ook voor jullie. Het is belangrijk om te zien wat je wel kunt doen aan een situatie. Of, als je niets kunt doen, om dan afstand te nemen en goede tijd door te brengen. Om te ontspannen en zodoende weer op te laden."

Lees hier het volledige opinieartikel. CIP.nl sprak onlangs met Els van Veen. Lees: Christelijke huisarts hekelt vaccinatiedrang: "Het wordt tijd dat kerkleiders opstaan".

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Nou is het natuurlijk wel zo, dat David de strijd aanbond met de onbesneden Filistijn Goliath omdat hij de gelederen van de levende God durft te honen? Dat is natuurlijk wel een totaal andere motivatie om daarvoor in het strijdperk te treden dan, om reden van je eigen wel en wee, een strijd menen te moeten voeren tegen het vaccineren tegen Corona. David ging om de eer van de Heer en niet ten behoeve van zichzelf.
K
"De afgelopen maanden dacht ik net als Pieter Stuurman dat we in een oorlogssituatie zijn terecht gekomen. En wij zijn niet de enige. Al tijdens de eerste lockdown vertrouwde een oude dame mij toe ‘weet u, dokter, ik heb de oorlog nog meegemaakt. Maar dit is erger. In de Tweede Wereldoorlog waren de Duitsers de vijand, maar nu is het onze eigen regering’."

En blijkbaar denkt ze dat nog steeds. Misschien moet ze eens wat MSM tot zich nemen om echt te weten wat oorlog is. Dat is wel wat anders dan met je corona pas naar de sportschool.