Moderne Profeten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 december 2021 door Jeffrey Schipper

Gert-Jan Segers wijst op "indrukwekkende podcast" over Dietrich Bonhoeffer

De EO-podcast ‘Moderne Profeten’ vertelt de verhalen van acht bekende christenen uit de moderne tijd. Ze maakten alle acht een echte crisis mee. Eén van die verhalen gaat over Dietrich Bonhoeffer, in de meest recente aflevering. ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers is er erg enthousiast over, zo laat hij weten via Twitter.

Segers: "Indrukwekkende podcast. Zeer aanbevolen voor mensen die al eerder geraakt werden door het leven en geloven van Dietrich Bonhoeffer. En aanbevolen voor mensen die met deze moderne Duitse profeet en martelaar kennis willen maken." De verhalen worden verteld door theoloog en dominee Kees van Ekris. "In de podcast gaat het over New York, over Harlem, over een oorlogsfilm die Bonhoeffer kijkt, over 'should I stay or should I go?'", laat Van Ekris weten via Twitter. "Je hoort Sting ('Englishman in New York'), Taizé en Bach. En steeds: piano. En de stem van Gert-Jan Segers die de teksten van Bonhoeffer insprak."

Iedere week is er een nieuw verhaal over de ‘moderne profeet’. Hoe hielden zij zich staande te midden van een grote crisis? Wat was hun geheim? ‘Moderne Profeten’ is te beluisteren via de bekende streamings-apps op eo.nl/podcast en via moderneprofeten.nl.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen