Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

29 november 2021 door Redactie

Christelijke influencer wint rechtszaak tegen YouTube

Kika Nieto sprak in een video uit 2018 over haar christelijke kijk op het huwelijk. De video werd van YouTube verwijderd en Nieto stapte naar de rechter. De Colombiaanse YouTuber heeft de rechtszaak nu gewonnen, meldt Christian Today.

In haar video sprak Nieto, weliswaar in het Spaans, over het huwelijk: "Ik hoop dat iedereen die deze video bekijkt, begrijpt dat niet iedereen dezelfde mening deelt en dat dit oké is. Ik geloof dat God ons als mannen en vrouwen voor elkaar heeft geschapen, zo simpel is het. Wat we als mensen daarna met mannen en mannen of vrouwen en vrouwen doen, is volgens mij niet goed. Hoe dan ook, ik heb homoseksuele vrienden en lesbische vriendinnen van wie ik met heel mijn hart houd. Er is één ding dat voor mij als een paal boven water staat: God is liefde en Hij roept mij op om mensen lief te hebben, zonder hen te veroordelen."

Een LHBTI-activist klaagde Nieto aan, omdat de activist vond dat de video discriminerend en haatdragend was. YouTube verwijderde de beelden van de Colombiaanse YouTuber nadat een rechter de LHBTI'er gelijk gaf. Nieto ging in hoger beroep en verdedigde haar standpunt. "Door mij uit te spreken over mijn geloof hoop ik dat ik meer tolerantie van verschillende meningen stimuleer." Het hogere gerechtshof gaf Nieto gelijk en stelt dat de christen geen kwade bedoelingen had met haar uitspraak. De video is nu weer te bekijken op de Spaanstalige YouTube-pagina van Nieto.


Big Tech
- Is de opkomst van Big Tech een groot gevaar? Vier christenen geven antwoord
- Macht van Big Tech neemt toe: waakzame christenen harder nodig dan ooit
- Facebook opent aanval op tegenstanders coronavaccin
- Rick Bouter wijst christenen op het gevaar van Big Tech: "Grens tussen echt en nep vervaagt"
- Christelijke arts spreekt zich uit over het gebruik van hersenchips door Big Tech
Meer over Big Tech »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Kika Nieto werd aangeklaagd omdat haar weergegeven bijbelse visie discriminerend en haatdragend was. Zo'n aanklacht is toch absurd en de omgekeerde wereld?

Heel mooi en volkomen terecht dat het hogere gerechtshof Kika in het gelijk heeft gesteld.
K
De hele cancelcultuur waarbij iedereen met een afwijkende mening monddood gemaakt wordt, is een enorme bedreiging voor de westerse maatschappij. Juist de vrijheid van meningsuiting maakt het mogelijk om te komen tot reflectie. Het zijn dictaturen, waar je niet mag zeggen wat je denkt.

Iedereen die een ander aanklaagt om zijn mening, is uit op de dictatuur van zijn eigen gelijk.
Toon meer antwoorden (1)