Rhett Walker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 november 2021 door Patrick Goede

Vriendin christelijke zanger Rhett Walker werd op haar 17e zwanger: "Afspraak voor abortus stond gepland"

"De wereld vertelt je dat kiezen voor abortus makkelijker is." De christelijke zanger Rhett Walker deelt een bijzonder getuigenis bij Faithwire. Zijn vriendin April werd op 17-jarige leeftijd zwanger van hun nu 16-jarige dochter Rileigh. April had al een afspraak bij de abortuskliniek staan maar het jonge stel besloot toch voor hun kindje te kiezen. 

"Ik weet alleen dat de Heilige Geest mij leidde in mijn woorden toen ik tegen April zei: 'Je moet mij vertrouwen', want ik had helemaal geen plan", vertelt Rhett. Vanaf dat moment wist hij dat de baby houden de enige mogelijkheid zou zijn.

"Binnen onze cultuur is iedereen op zichzelf gericht. We houden ons staande met zelfzuchtigheid. De wereld laat je geloven dat abortus plegen de gemakkelijkste optie is: 'Blijf lekker daten, word nog geen vader of moeder.' Ik kan mij geen leven voorstellen zonder onze dochter Rileigh en ik kan mij niet voorstellen waar April en ik zouden zijn zonder die moeilijke weg te kiezen." Nu hij terugkijkt weet de zanger dat God "je puinhopen oppakt en zegt: 'Kijk eens wat voor mooi verhaal Ik hiervan ga maken'."

Bekijk hieronder het complete interview van de zanger met Faithwire en beluister zijn cover van 'All I want for Christmas', een ode aan het 17-jarig huwelijk met zijn vrouw. Het echtpaar heeft inmiddels vier kinderen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De beslissing van een uitgevoerde abortus op jonge leeftijd, kan op latere leeftijd een geestelijke golfbeweging op gang brengen, waarvan de groter wordende golven op de kust van je uithoudingsvermogen gaan beuken. Een abortus om levensgevaar af te wenden leidt niet tot schuldgevoelens want daarin sta je machteloos. Daarom ben ik blij met de inspanningen van organisaties die hulp bieden en oplossingen willen aandragen en daardoor proberen abortus te voorkomen. Pro life dus.
Aanvulling op bovenstaande: Maar ik realiseer mij dat het leven niet maakbaar is en je dingen kunnen overkomen die je van tevoren nooit zou hebben gewild en bedacht. Met al deze dingen mogen we tot een liefdevolle en vergevende Vader gaan.