Suske en Wiske en de Mercy Ships
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 november 2021 door Mercy Ships

De Global Mercy heeft een eigen Suske en Wiske strip

Ter gelegenheid van de aanwezigheid van ziekenhuisschip de Global Mercy in Europa brengt Standaard Uitgeverij een speciaal Suske en Wiske album uit, gerelateerd aan de missie van Mercy Ships. Het stripboek, getiteld ‘De Drijvende Dokters’, wordt op 23 november gepresenteerd aan boord van de Global Mercy in Antwerpen. Helena Vandersteen, dochter van Willy Vandersteen, de geestelijke vader van Suske en Wiske, is een van de sprekers tijdens de officiële presentatie.

De strip, die vanaf 24 november in de boekhandel verkrijgbaar is, heeft een scenario van Peter van Gucht. ‘Suske en Wiske – De Drijvende Dokters’ verschijnt in het Nederlands en in het Frans, waar het album de titel Bob et Bobette – Les médecins amphibies heeft.

In ‘De Drijvende Dokters’ laat Sidonia haar hart spreken als ze besluit zich in te zetten als vrijwilliger voor Mercy Ships. Maar al snel merkt ze dat er een aantal zaken niet in de haak zijn. Als Sidonia de zaak wil onderzoeken, verdwijnt ze spoorloos. Suske en Wiske snellen te hulp maar komen tot hun ontzetting te laat om tante te redden. Een booswicht stelt alles in het werk om te voorkomen dat de Global Mercy Afrika bereikt. Als het schip toch besluit om door te varen, dreigt de tegenstander om het schip te laten zinken, wat eindigt in een zenuwslopende race tegen de klok.

‘Wat een eer dat de Global Mercy een paar maanden na de oplevering al een eigen strip heeft! We waarderen het enorm dat Standaard Uitgeverij op deze manier aandacht geeft aan het werk van Mercy Ships,’ zegt Martijn Provily, directeur van Mercy Ships Holland. ‘Natuurlijk hopen we dat kinderen en volwassenen die dit lezen, geraakt worden door onze missie. En dat we hen vervolgens terugzien op het echte schip, als die straks eind februari in Rotterdam ligt.’

Over de Global Mercy
De Global Mercy wordt momenteel door honderden vrijwilligers in de haven van Antwerpen ingericht tot het grootste particuliere ziekenhuisschip ter wereld. Het nieuwe ziekenhuisschip van Mercy Ships is een uniek schip in de passagiersklasse. Het is 174 meter lang, 28,6 meter breed en heeft een bruto tonnage van 37.000. Aan boord zijn 6 operatiekamers, 199 patiëntenbedden, een laboratorium, algemene poliklinieken en oog- en tandheelkundige klinieken. De totale oppervlakte van de ziekenhuisafdeling bedraagt 7.000 m².

Na een bezoek aan Rotterdam van 26 februari tot 14 maart 2022 hoopt de Global Mercy haar eerste werkperiode te starten in Dakar (Senegal). Duizenden mensen kunnen hierdoor de medische zorg ontvangen die ze zo hard nodig hebben. Tegelijk worden lokale medische professionals getraind zodat zij de gezondheidszorg in het land blijvend kunnen versterken.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
leuke en mooie manier om zo aandacht te vragen voor het belangrijke werk van Mercy Ships
T
Ik lees in deze aankondiging niet dat het tevens een evangelisatie is. Eigenlijk het belangrijkste. Het goede nieuws van God.

Lijkt me in deze tijd van onrust een must.

Triest!!