Baudet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 november 2021 door Redactie

Priester Antoine Bodar zegt huwelijk Thierry Baudet af: "Zou mijzelf en de kerk in opspraak brengen"

Thiery Baudet is donderdag in het huwelijksbootje gestapt. De voorman van Forum voor Democratie (FvD) trouwde met fotografe Davide Heijmans waar hij al jaren een relatie mee heeft. Priester Antoine Bodar, een persoonlijke vriend van Baudet, zou een feestrede geven en was uitgenodigd op het feest. Hij heeft echter afgezegd omdat hij bang is dat zijn komst schade aan de kerk zou berokkenen.

Dat meldt het Nederlands Dagblad. Bodar, die als katholieke priester regelmatig in de media verschijnt, vertelt tegenover het medium de reden van zijn afzegging: “Zou ik wel komen, dan zal dat in de openbaarheid uitgelegd worden als mate van instemming met de radicale, politieke standpunten van de bruidegom die ik niet deel. Ik zou mijzelf en wat belangrijker is, de katholieke kerk in opspraak brengen.” Daarom heeft de priester besloten om niet te spreken en zelfs niet te verschijnen op de bruiloft van de politicus.

Theoloog Stefan Paas stelt op Twitter dat je als vriend van de bruidegom niet bang zou moeten zijn voor opspraak omdat je een feestrede houdt: ‘Ik zeg altijd maar zo: Jezus daalde zelfs in de hel af om daar het evangelie te verkondigen, dus dan is zo’n bruiloft peanuts.’

Lees het hele artikel in het Nederlands Dagblad.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Moet toch wel weer lachen om die opmerking van Stefan Paas.
G
Ja, en tegelijkertijd om te huilen als je met droge ogen beweerd dat Jezus afdaalde in de hel om daar het evangelie te verkondigen, brr.

Volgens mij daalde hij daar af om de dood/hel te overwinnen en hebben de arme schepselen die daar verblijven het evangelie bij leven verworpen.
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (17)