Ds. van den Brink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

26 november 2021 door Patrick Goede

Dr. G.A. van den Brink beantwoordt vragen: "Wat nu als ik God niet begrijp?"

Neem even de tijd voor deze overdenking van dr. G.A. van den Brink. Hij legt in de video van Geloofstoerusting uit hoe we het begrijpen en doorgronden van God in perspectief moeten zien. "Ik weet dat als ik Gods antwoorden zou kennen ik onmiddelijk zou zeggen: 'Ja maar daar ben ik het mee eens'."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Als wij in de hemel zijn, zullen we wel zeggen: ‘Here God, hoe is het mogelijk dat ik hier ben’(2:54)!

Ik begrijp deze terechte opmerking, want wij hebben het daar bepaald niet naar gemaakt. Integendeel zelfs. We konden niets bijdragen aan onze redding dan alleen onze zonden en ons zondige verleden, waarvan wij door Christus verlost moesten worden. Oog in oog met de verheerlijkte Heer Jezus met de tekens van Zijn kruislijden nog in Zijn handen en voeten, het Lam voor ons geslacht, zullen we in aanbidding neerknielen.“en wie dan ook, die niet gelooft, en niet zijn leven toevertrouwd aan de liefde van God, dat is de allerallerergste zonde, die er is. Ongeloof: God niet te vertrouwen in Zijn liefde. En dat maakt de straf terecht.(3:50)”

Er zit ook een andere kant aan. ‘Hoe zullen zij geloven, van Wie zij niet gehoord hebben? Hoe horen zonder prediker?’(Rom. 10: 14).

Denk aan vrienden, of aan je buren, die aan Christus voorbij leven. Is aan hen het Evangelie ook gebracht, is Christus DOOR ONS aan hen ook voor ogen geschilderd (Gal. 3:1)?

Een jonge theologische student moet eens aan Charles Spurgeon, de bekende baptistenprediker, gevraagd hebben: ‘Kunnen mensen, die nog nooit van Jezus gehoord hebben (en die dus niet God vertrouwen in Zijn liefde) wel behouden worden?’

Spurgeon antwoordde de student: ‘Jongen, je stelt de verkeerde vraag. Je moet de juiste vraag stellen: Kunnen wij, die het Evangelie van de verlossing door Christus kennen, maar dit Evangelie voor onszelf houden, kunnen wij wel behouden worden?’