40 Days for Life
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 november 2021 door Patrick Goede

Christelijke pro life-organisatie viert het redden van 20.000 baby's van abortus

40 Days for Life is een christelijke pro-life organisatie die door middel van bidden, vasten en het houden van vredelievende waken bij abortusklinieken, abortus probeert tegen te gaan. Afgelopen vrijdag maakte de organisatie bekend dat sinds hun eerste campagne in 2007 nu 20.368 baby's van een abortus zijn gered. Daarnaast werden door hun toedoen 114 abortusklinieken gesloten en stopten 229 abortusmedewerkers. Dat laat Christian Headlines optekenen.

Deze herfst werd er ook voor het eerst met een campagne gestart in Zuid-Korea. Steve Karlen die de campagne leidde zegt dat de organisatie niet alleen successen boekt in traditioneel Republikeinse staten, maar ook in steden als Londen, Chicago en Seattle. "We zijn aan het winnen. We winnen omdat Planned Parenthood 36 procent van zijn locaties heeft gesloten in de laatste tien jaar. In de afgelopen 25 jaar is de helft van alle abortusklinieken opgedoekt."

Niet alleen ongeboren baby's worden gered, soms mag iemand van de organisatie ook iets betekenen voor een wanhopige vader. Zoals vrijwilliger Hugo die urenlang bad bij een kliniek in Mexico City en eigenlijk dacht dat niemand hem zag. "Een man kwam erachter dat zijn vriendin abortus had gepleegd en wilde daarom in wanhoop een einde aan zijn leven maken. Hij ging op weg met de bus en zag onze vrijwilliger Hugo op zijn knieeën bidden voor de kliniek", aldus Karlen. De twee raken uiteindelijk in gesprek en de man ziet af van zijn zelfmoordplannen. "Je redde mijn leven", zei de man tegen Hugo.

Kamp jij met suïcidale gedachten? Kijk op https://www.113.nl of bel 0800-0113.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen