gokken
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 november 2021 door Redactie

ChristenUnie en SP: maak een einde aan online gokreclames

Reclame voor gokken moet aan banden worden gelegd. Daarvoor pleiten ChristenUnie en SP vandaag bij de begroting van Justitie en Veiligheid. Zowel online gokreclames als reclame voor tv en radio moeten drastisch verminderd worden. Uit onderzoek van NOS blijkt vandaag dat sinds de liberalisering van de gokwet, het aantal gokreclames schrikbarend is toegenomen. Gokken is verslavend en kost enorme sommen geld. Om kinderen te beschermen tegen gokverslaving moet de wetgeving worden aangepast.

De partijen komen vandaag met voorstellen om gokreclames tegen te gaan. Zij willen dat online gokreclames alleen tussen 06:00 en 21:00 uitgezonden mogen worden, in lijn met de regels voor tv en radio. Daarnaast verzoeken de ChristenUnie en SP de minister ook om op korte termijn met voorstellen te komen hoe gokreclame op tv aan banden kan worden gelegd.

Nu online gokken legaal is gemaakt, komt het er volgens de Kamerleden op aan te voorkomen dat mensen gaan gokken. Die noodzaak is extra sterk bij kinderen, want die zijn erg gevoelig voor deze verleidingen en overzien niet altijd de schade die gokken met zich meebrengt. Minderjarigen mogen volgens de SP en ChristenUnie geen afzetmarkt worden voor gokbedrijven.

Mirjam Bikker (ChristenUnie): “Gokken maakt levens kapot. Daar past geen uitgekiende reclame campagne bij. Het is nu het moment om stappen te zetten om gokreclames te beëindigen. Dat geldt zeker voor reclames die gericht zijn op minderjarigen. Laten we hen alsjeblieft beschermen, voordat de schade helemaal niet meer te overzien is.”

Michiel van Nispen (SP): “Sinds de opening van de gokmarkt vliegen de gokreclames om de oren. Dat leidt tot ergernis, en tot serieuze problemen. Want die reclames hebben als doel om mensen aan te moedigen om te gaan gokken. Dat moet stoppen. We moeten mensen juist beschermen tegen de risico’s hiervan.”

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Meten is weten, gissen is missen en gokken is DOKKEN!!

Wie rijk wil zijn, moet niet zijn vermogen vermeerderen, maar zijn hebzucht verminderen.Spreuken 23 : 5 Staar u niet blind op rijkdom, die in feite niets voorstelt.

Rijkdom is ook maar vergankelijk.

Zoals een vogel opvliegt, kan het weer verdwijnen! ( Bijbelvertaling - Het Boek)Spreuken 23 : 5 Zult gij uw ogen laten vliegen op hetgeen niets is?

Want het zal gewisselijk vleugelen maken gelijk een arend, die naar den hemel vliegt.

( Bijbelvertaling - Statenvertaling )