Aankaarten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 november 2021 door Pro Life Zorgverzekeringen

Pro Life Zorgverzekeringen en de Reformatorische Omroep lanceren Aankaarten

Aankaarten is het nieuwe familievragenspel dat als doel heeft om met familie en vrienden mooie gesprekken aan te gaan. Het spel is ontwikkeld in samenwerking met BladenMakers, en is aan te vragen via ro.nl/aankaarten. Vanaf 20 november 20.15 uur zendt de RO het bijbehorende programma Aankaarten uit. Presentatrice Carolien Luitjes ontvangt Nathanaël en Willemijn Middelkoop, Els van Dijk en student Jean Auguste van Willigen, Alie Hoek-van Kooten en dochter Anneke van den Berg en Nellie van Dooijeweert met kleindochter Willianne de Bel.

Waarom een familievragenspel?
Ed Rijneveld, voorzitter van de Reformatorische Omroep: "In mijn omgeving wordt soms te weinig gesproken over zaken die er echt toe doen. Niet iedere familie is open naar elkaar, deelt mooie herinneringen of spreekt wensen en verwachtingen naar elkaar uit. Toen Pro Life Zorgverzekeringen twee jaar geleden hun gesprekskaartjes introduceerde, was ik meteen enthousiast. Vooral de kaartjes die gemaakt zijn om met ouderen in gesprek te gaan, raakten me meteen. Hoe waardevol is het als ouderen aan hun kinderen en kleinkinderen hun levenslessen kunnen meegeven?"

Mensen hebben behoefte aan verbinding
Jos Leijenhorst, directeur van Pro Life Zorgverzekeringen vult aan: "Het spelen van spelletjes lijkt als gevolg van corona weer helemaal terug te zijn. Onderzoek wijst uit dat het hebben van goede relaties goed is voor je gezondheid. En daar staan wij als zorgverzekeraar natuurlijk helemaal achter. Het familievragenspel Aankaarten helpt families elkaar (nog) beter te begrijpen, herinneringen op te halen en dromen te delen. Niet alleen de komende feestdagen, maar hopelijk op nog veel meer momenten samen."

Eerste reacties op het Familievragenspel Aankaarten
Tijdens de opnames kwamen heel persoonlijke en dierbare verhalen naar boven. Nellie van Dooijeweert had kleindochter Willianne meegenomen naar de opnames. Beiden waren erg enthousiast. Nellie: "Ik zie steeds meer hoe mooi dit spel is!" Willianne: "Dit spel zouden ze ook op de Jeugdverenigingen en op verjaardagen moeten spelen!"

Wilt u Aankaarten ook spelen?
Ga dan naar ro.nl/aankaarten en vraag het spel aan. Het spel kost u niets en u hoeft geen klant van Pro Life of donateur van de RO te zijn.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen