‘Visioenen voor vandaag’
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 november 2021 door PKN

Visioenen voor vandaag: Protestantse Kerk lanceert podcastserie over Openbaring

Welke spiegel houdt het veelbesproken bijbelboek Openbaring ons vandaag de dag voor? De nieuwe Petrus-podcast ‘Visioenen voor vandaag’ werpt een nieuw licht op actuele geloofsthema’s.

Klimaatverandering, migratie, polarisatie, een kerk die krimpt... Te midden van alle ontwikkelingen om ons heen is het soms lastig om hoopvol naar de toekomst te kijken. Daarom lanceert Petrus, magazine en online platform van de Protestantse Kerk in Nederland, de nieuwe podcastserie ‘Visioenen voor vandaag’. In vijf afleveringen gaat theoloog en presentator Laurens van Lavieren samen met Annemarieke Voorsluijs in het bijbelboek Openbaring op zoek naar inspiratie en richting.

Te gast zijn achtereenvolgens theologen Marco Visser, Gert-Jan Roest, Nynke Dijkstra, Sam Janse en Barbara Lamain. Zij laten hun licht schijnen over prikkelende vragen als: ‘Moeten we alert zijn op tekenen van de eindtijd?’, ‘Wat mag je geloof je kosten?’, ‘Hoe verhoudt God zich tot het kwaad in de wereld?’ en ‘Waarom zou ik me inzetten voor deze aarde als er een nieuwe hemel en aarde komt?’

De podcastserie ‘Visioenen voor vandaag’ verschijnt in vijf delen: vanaf 25 november 2021 verschijnt elke donderdagochtend een nieuwe aflevering. De podcast is geschikt om individueel te beluisteren, maar kan ook gebruikt worden om samen over door te praten, bijvoorbeeld in kringverband.

Volg de vijfdelige podcastserie 'Visioenen voor vandaag' vanaf donderdag 25 november via petrus.protestantsekerk.nl/podcast of via je favoriete podcastkanaal.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen