Francisco van Jole
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 november 2021 door Jeffrey Schipper

Tom de Nooijer in debat met boegbeeld BNNVARA over coronaregels en vaccinatiedwang

Op 10 december is er een paneldiscussie tussen Tom de Nooijer (voorheen SGP-raadslid) en Francisco van Jole (journalist). De avond zal onder meer in het teken staan van de coronamaatregelen en verplichte vaccinatie, meldt de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD.

Francisco van Jole, boegbeeld van omroepvereniging BNNVARA van de publieke omroep en hoofdredacteur van de opiniewebsite joop.nl, deed recent bizarre uitspraken over christenen. In De Nieuws BV stelde hij onder meer dat ongevaccineerde christenen maar “lekker dood moeten gaan”. “Of het is een geschenk van God”, vervolgt Van Jole. “En wie ben jij dan als fucking christen om een geschenk van God te weigeren”, aldus de journalist. Christelijke politici spraken schande van de uitspraken van Van Jole. In debat met bestuurslid van SGP-jongeren Johan de Leeuw weigerde Van Jole om excuses aan te bieden.

Voor CIP.nl schreef Tom de Nooijer het volgende in zijn opiniestuk: 'In de beperkte denkwereld van Francisco van Jole zijn Biblebeltbewoners dé aanstichters van de nieuwe golf coronabesmettingen. Zijn feitenvrije en rancuneuze aanval op niet-gevaccineerde christenen toont aan dat Van Jole niet eens bereid is om zich serieus in de beweegredenen van anderen te verdiepen. De coronacrisis is minder zwart-wit dan het boegbeeld van BNNVARA probeert aan te tonen.'

Lees hier de volledige column van Tom de Nooijer: Aanval Van Jole op niet-gevaccineerde christenen is vals en feitenvrij.

Lees hier meer over de paneldiscussie tussen Tom de Nooijer en Francisco van Jole. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen