Els van Veen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 november 2021 door Jeffrey Schipper

Christelijke arts wijst op "giftige, angstige sfeer" binnen de artsenwereld

"Tot corona was ik een gewone, kritisch aangelegde, huisarts. Ik voelde mij veilig binnen de medische wereld. Vanaf corona veranderde dat. In maart 2020 werd vanuit de artsenfederatie KNMG opgeroepen om geen kritiek te hebben op de minister van VWS, het RIVM en de GGD-en", zo laat de christelijke huisarts Els van Veen weten via Twitter.

Vanaf toen werden kritiek of vragen vaak bejegend met vijandigheid op het forum van Medisch Contact. In juli 2020 vernam ik dat er artsen een brandbrief hadden geschreven over hun zorgen. Eén huisarts viel me toen op. Nico Terpstra, huisarts en voorzitter van de Nederlandse vereniging tegen de Kwakzalverij. Ik kende deze collega toen nog niet. Ik vond het vreemd dat hij zo vijandig was richting critici.

De coronamaatregelen zoals mondkapjes en een testsamenleving waren namelijk niet of slecht onderbouwd. En een open debat daarover werd zo onmogelijk. Ruim een jaar later meende deze huisarts deze melding over mij te moeten doen bij één van mijn opdrachtgevers. Het gaf me veel stress en mijn gezin ook. Maar wat ik nog het ergste vind is dat de KNMG en de Inspectie voor de Volksgezondheid een dergelijk klimaat hebben gestimuleerd. Resulterend in een giftige, angstige sfeer binnen de artsenstand", aldus Van Veen.

Onlangs sprak de huisarts zich via CIP.nl uit tegen de toenemende vaccinatiedwang in ons land. "Vaccinatie had niet als 'enige uitweg' gepresenteerd hoeven worden. Ik mis eerlijke voorlichting over vaccinatie en tolerantie richting niet-gevaccineerden", stelde zij recent. "Eerlijk gezegd vind ik het oorverdovend stil vanuit kerkelijk Nederland. Ik had verwacht dat kerkelijk leiders meteen op hun achterste benen zouden staan, er wordt discriminatie ingevoerd."

Lees hier het volledige CIP-interview met Els van Veen en de reactie van collega-arts Alie Hoek-van Kooten.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
De kerken doen mee met het beleid van de regering. Wat ik heel raar vind .Het gaat erom dat je vertrouwd op God maar niet op het experimenteren van het vaccin bij de mensen .En om een QR code te krijgen en dan je vrijheid te krijgen ......Dat gaat hem echt niet worden .De mensen zijn te angstig en doen daarom maar mee met de kudde .......
J
Onderwerp u dan omwille van de Heere aan alle menselijke orde, hetzij aan de koning, als hoogste machthebber, hetzij aan de stadhouders, als mensen die door hem gezonden worden tot straf van de kwaaddoeners, maar tot lof vanhen die goeddoen. Want zo is het de wil van God dat u door goed te doen het onverstand van de dwaze mensen de mond snoert; als vrije mensen maar niet alsof u de vrijheid hebt als een dekmantel voor slechtheid, maar als dienstknechten van God. Houd iedereen in ere; heb al uw broeders lief; vrees God; eer de koning 1Pet2:13-17
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (3)