Martin Koornstra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 november 2021 door Jeffrey Schipper

Coronaregels om ongevaccineerden onder druk te zetten: goed idee? - CIP Podcast

"Mijn hart verzet zich tegen tweedeling tussen gevaccineerden en ongevaccineerden", zegt Martin Koornstra in de CIP Podcast. De oprichter van Royal Mission zoekt naar manieren om verbinding te zoeken. In de CIP Podcast besprak hij 2G-beleid en de toenemende vaccinatiedwang.

Koornstra erkent dat de ChristenUnie zich in een moeilijke positie bevindt. "Het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames neemt toe dus niets doen is ook geen optie. Dat maakt het ingewikkeld. Door 1G-beleid - gevaccineerden en ongevaccineerden testen - voor te stellen zoekt de ChristenUnie naar een uitweg. Zo wil men alle Nederlanders gelijk behandelen en dat vind ik een mooi streven." Op de vraag of het ChristenUnie-voorstel realistisch is, antwoordt Koornstra: "In de huidige omstandigheden is het niet realistisch. De GGD's kan het nu al niet bijhouden. Maar het streven van de ChristenUnie naar gelijkheid en voorkomen van tweedeling ondersteun ik van harte!"

De spreker merkt op dat het wetsvoorstel om 2G-beleid in gang te zetten leidt tot "onderscheid tussen schapen en bokken". "Daarom begrijp ik goed dat kerken zich ertegen uitspreken. Zij geven een signaal af: 'Nu gaan jullie als overheid een grens over.' Tegelijkertijd vind ik het belangrijk dat we naast commentaar geven ook onderdeel zijn van de oplossing. Hoe wij daarmee omgaan? In het team van Royal Mission bevinden zich gevaccineerden én ongevaccineerden. We geven ruimte aan eigen afwegingen en veroordelen niemand. Iedereen is welkom en je mag zijn wie je bent. Ik verbind mij niet met mensen omdat ze dezelfde mening hebben als ik, maar omdat ik geloof dat God ons allebei liefheeft. Daar moeten we naar op zoek."

Beluister het fragment vanaf minuut 4:40

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


CIP Podcast
- Martin Koornstra legt uit waarom hij een open brief tegen polarisatie ondertekende
- Gaat Openbaring 13 over de tijd waarin we nu leven? Jan Hoek antwoordt
- Zijn evangelisch-charismatische christenen vatbaar voor complotdenken? Martin Koornstra antwoordt
- Gesprek over The Great Reset komt op gang: goed nieuws? - CIP Podcast
- Waren de reclamespotjes over abortus echt zo schokkend? - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
In 2010 2850 ic bedden, in 2015 1700 ic bedden, in 2020 1150 ic bedden, in 2021 950 ic bedden, heb ik recent gelezen, wat is er aan de hand ? kan iemand het mij uitleggen.
W
Graag aandacht voor de situatie in Japan. Daar was een enorme piek een paar maanden geleden en deze is sinds enkele weken terug helem
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (2)