Bas van der Vlies
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

24 november 2021 door Redactie

Bas van der Vlies herdacht in Tweede Kamer: "In dát onwankelbare vertrouwen is hij gestorven"

Dinsdag werd voormalig SGP-leider Bas van der Vlies herdacht in de Tweede Kamer. Daarbij sprak onder meer demissionair premier Mark Rutte mooie woorden over de begin deze maand overleden Van der Vlies. Er was ook familie aanwezig bij de herdenking.

Kamervoorzitter Vera Bergkamp haalde een foto aan dat bij een artikel in Trouw over Van der Vlies stond: “De kerk in zijn woonplaats Maartensdijk bepaalt grotendeels het beeld. Van der Vlies staat er bescheiden bij. Het markeert in de allereerste plaats de roeping waarmee hij 29 jaar lang de politiek heeft gediend. Hij wilde, in zijn woorden, getuigen van Gods trouw en goedheid.”

Demissionair premier Rutte stelde in zijn toespraak dat het moeilijk was om Van der Vlies niet sympathiek te vinden vanwege zijn hulpvaardigheid, mildheid, humor en hartelijkheid. “Bas van der Vlies werkte en leefde in de diepe overtuiging dat ons bestaan hier en het leven na de dood volledig in Gods handen zijn. In dat onwankelbare vertrouwen is hij ook gestorven. Geconfronteerd met de stelling dat in onze tijd nog maar weinig mensen in een hiernamaals geloven, zei hij ooit: “Maar daar vergissen ze zich dan grandioos in. En daar zullen we met z’n allen ook achter komen.” Om die zekerheid mogen wij hem vandaag benijden.”

Bas van der Vlies overleed op 7 november aan de gevolgen van een longontsteking. Hij was al jaren ernstig ziek. Lees hier artikelen en columns over deze man die zoveel voor de christelijke politiek heeft betekend.


Bas van der Vlies
- Bas van der Vlies bouwde aan de refozuil: "Alleen de vreze des Heeren doet wijken van alle kwaad"
- Voormalig SGP-voorman Bas van der Vlies overleden
- Bas van der Vlies had geen vijanden en een ‘klik’ met de tv-camera
- Hoe (christelijk) Nederland reageert op het overlijden van Bas van der Vlies
- 18 bijzondere en inspirerende uitspraken van Bas van der Vlies
Meer over Bas van der Vlies »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen