Geboortekerk Bethlehem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 november 2021 door Redactie

Stille aanloop naar Kerst in Bethlehem: extreme terugloop in toerisme door pandemie

In de kerstperiode is Bethlehem een populaire toeristische trekpleister voor bezoekers van Israël. Veel christenen bezoeken de plaats waar Jezus meer dan tweeduizend jaar geleden werd geboren. Dit jaar worden bezoekers verwelkomd in een gerenoveerde Geboortekerk. Ondanks de renovatie verwacht de kerk dat het niet zo druk zal zijn als eerdere decembermaanden. Door de coronapandemie is het Israëlische toerisme namelijk sterk teruggelopen.

Mensen geloven dat op de plaats van de Geboortekerk het buitenverblijf moet hebben gestaan waar Jezus werd geboren. Voor de pandemie bezochten jaarlijks duizenden pelgrims en toeristen de eeuwenoude kerk die in de vierde eeuw werd gebouwd. Voor het uitbreken van de pandemie werd nog het recordaantal bezoekers verbroken. Israëlische bronnen verwachten dat het jaren zal duren tot het toerisme weer volledig zal draaien als vroeger.

Niet alleen de kerk, maar ook omringende winkels, hotels en andere toeristische attracties hebben het zwaar door de enorme terugloop in toerisme. "Het is bijna kerst en er is hier niemand. Beeld je dat eens in", geeft lokale winkelier Aladdin Subuh aan. "Al twee jaar hebben we geen inkomsten. We sterven een langzame dood." 


Kerst
- De 5 grootste misvattingen in het kerstverhaal
- Waarom we altijd een verkeerd beeld van de pleegvader van Jezus hebben gehad
- Wanneer werd Jezus eigenlijk geboren?
- Zijn er terechte Bijbelse bezwaren tegen het vieren van Kerst?
- 7x de mooiste christelijke kerstkaarten!
Meer over Kerst »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen