bombardement Syrië
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 november 2021 door Redactie

Turkse bombardementen treffen christelijke gemeenschappen in Syrië

Christelijke gemeenschappen zijn slachtoffer van Turkse bombardementen op Syrië. CBN News reist af naar het gebied om schade in kaart te brengen en te spreken met slachtoffers. 's Nachts verlaten gezinnen het dorp uit angst voor de bombardementen. "We slapen met onze kinderen en dieren buiten het dorp, dat is wat we doen", vertelt een van de inwoners van Dil Dara.

Volgens de inwoners worden er bijna dagelijks bommen op het dorp afgevuurd. Dil Dara ligt ongeveer 30 kilometer van de Syrische grens met Turkije. Het ligt in de buurt van de M4-snelweg. De schade van de bombardementen is duidelijk zichtbaar. Door het hele dorp vind je kraters, verwoeste huizen en bomscherven. De bombardementen tekenen dorpen in heel het noorden van Syrië, waar verschillende oude christelijke gemeenschappen te vinden zijn. Volgens CBN zijn er door heel Syrië verlaten dorpen waar eerder christenen woonden en een bloeiende kerk bezochten. Zij zijn gevlucht voor hun leven naar onder andere Turkije, andere buurlanden en Europa.

Syrië staat op plek 12 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. "De inwoners van Syrië lijden al jarenlang onder de burgeroorlog. Ondanks de inval van Turkije in de noordelijke provincies eind 2019 nam de onrust in het land af. De economische gevolgen van Covid-19 doen de instabiliteit echter weer toenemen", meldt de hulporganisatie voor vervolgde christenen over de vervolging in het Midden-Oosterse land.


Vluchtelingen
- Christelijk gezin wordt mogelijk morgen uitgezet naar Iran: "Rechter vindt hun geloof niet oprecht"
- Jurrien ten Brinke bezocht Lesbos: "In kamp Moria zijn kinderen van God die dramatisch lijden"
- Voorganger Zhang moet Beijing verlaten
- Angelique Bos schreef een kinderboek over bootvluchtelingen: "In 2015 was Moria al een chaos"
Meer over vluchtelingen »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen