Wonder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

23 november 2021 door Patrick Goede

Gebedsriem van rabbi redt zijn leven na schot in borst: "Wat een groot wonder"

Rabbi Zeev Katzenellebogen heeft een onwaarschijnlijk wonder mee mogen maken. Hij kwam net van zijn gebed van de Klaagmuur af toen hij beschoten werd door een Palestijnse terrorist, die vuurde met een semi-automatisch wapen kogels op Israëli af. "Ik hoorde schoten en chaos, opeens voelde ik een scherpe pijn in mijn bovenarm op de plek waar mijn gebedsriem zit", vertelt de rabbi aan Israel 365 news.

Wonderbaarlijk genoeg raakte één van de kogels het leren doosje waar Torahverzen in zitten. Die zat vast aan zijn bovenarm net naast zijn hart. Het ritueel van de gebedsriemen is gebaseerd op Deuteronomium 6 vers 8: "Gij zult het ook tot een teken op uw hand binden en het zal u een voorhoofdsband tussen uw ogen zijn."

De rabbi, en vader van acht kinderen, ziet het als een groot wonder dat hij nog leeft. "Ik begrijp dat ik een groot wonder heb meegemaakt. Ik had mijn leven in een seconde kunnen verliezen. Het was de goedheid van Hashem (God). Het doosje (tefillin) zit tegenover het hart, er is die connectie met Hashem en je voelt je beschermd. Het was een zeer krachtige ervaring."

De 26-jarige Israëlier Eliyahu David Kaye kwam helaas wel bij de aanslag om het leven. Een andere Israëli en twee politieagenten raakten ook gewond. De terrorist bleek een aanhanger te zijn van Hamas en werd door de politie doodgeschoten.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen