voorbehoedsmiddelen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 november 2021 door Redactie

Lezersonderzoek RD: 'Refo's steeds welwillender tegenover voorbehoedsmiddelen'

De visie op en samenstelling van gezinnen in de reformatorische gezindte verandert. Dat blijkt uit een lezersonderzoek van het Reformatorisch Dagblad. Grote gezinnen komen steeds minder voor. Ook is de waardering voor grote gezinnen afgenomen. Een ander opvallend resultaat van het onderzoek is dat de acceptatie van voorbehoedsmiddelen behoorlijk is toegenomen.

Opvallend is dat oudere deelnemers aan het onderzoek milder staan tegenover het gebruik van voorbehoedsmiddelen dan jongeren. Dertig procent van de respondenten ouder dan 85 jaar staat volledig achter het gebruik van voorbehoedsmiddelen. Ter vergelijking: in de leeftijdscategorie 25 tot 34 jaar is dat 23 procent en in de leeftijd 35 tot 44 jaar 24 procent.

Ds. A. Schreuder, predikant van de gereformeerde gemeente in Beekbergen, is niet verbaasd over de uitslag van het onderzoek, zo vertelt hij tegenover het Reformatorisch Dagblad. Het heeft volgens hem te maken met de tijdsgeest van de maatschappij waarin we leven: “Na je trouwen neem je eerst tijd voor elkaar. De vrouw moet vaak blijven werken om het financieel rond te krijgen. Kinderen kosten geld, tijd en energie. Bovendien vraagt het krijgen van kinderen zelfverloochening. In deze tijd van zelfontplooiing en zelfbeschikking is dat tegen de stroom in roeien.”

Lees meer bij het Reformatorisch Dagblad.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Preventief? Als het maar niet tegen Corona is..... .