Misdaden tegen christenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 november 2021 door Patrick Goede

Aantal haatmisdrijven tegen Europese christenen stijgt explosief

The Office for Democratic Institutions and Human Rights en de organisatie voor veiligheid en samenwerking in Europa hebben gezamenlijk een rapport gepubliceerd over het aantal haatmisdrijven in 2020. Daaruit blijkt dat het aantal haatmisdrijven in de richting van christenen in Europa met 70 procent is toegenomen ten opzichte van 2019 naar 980 meldingen, dat schrijft Evangelical Focus. 

"Een haatdragende misdaad vindt plaats wanneer een persoon, gebouw of bezit doelbewust wordt aangevallen vanwege iemands identiteitskenmerken", zegt The Office for Democratic Institutions and Human Rights. De meeste meldingen komen uit Polen, daar nam het aantal incidenten met meer dan 500 procent toe. Van de 4008 meldingen in totaal bestaat bijna 25 procent uit haatmisdrijven tegen christenen. Matteo Mecacci, de voorzitter van de onderzoekscommissie, reageert op de cijfers door te stellen dat het misdrijven ten opzichte van christenen een onderbelicht probleem zijn.

In het overgrote merendeel van de gevallen gaat het gelukkig ‘slechts’ om aanvallen op christelijke gebouwen in plaats van op mensen. Denk daarbij aan vernieling en bekladding van kerkgebouwen, maar ook brandstichting. Van de 980 incidenten gaat het in maar liefst 871 gevallen om een aanval op een christelijk gebouw. Daarnaast zijn er 55 meldingen gemaakt van bedreigingen en was er in totaal 56 keer sprake van daadwerkelijk geweld tegen christenen.

Het aantal meldingen van haatdragende misdaden tegen Joden en LHBTI'ers ligt ongeveer gelijk met dat van christenen. De grootste groep haatdragende misdaden was racistisch en xenofobisch van aard. Volgens Evangelical Focus rapporteerden slechts acht organisaties consequent de haatdragende misdaden tegen christenen en kan dat aantal in werkelijkheid dus nog veel hoger liggen.

Foto: De Protestante Kerk van Westervoort die enkele jaren geleden werd beklad door vandalen. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dit is goed verklaarbaar lijkt mij, aangezien we dichter bij de dag komen dat Christus zijn bruid komt halen en de grote verdrukking over de wereld komt, zal deze soort demonische activiteit meer en meer gaan toenemen.
Iets van alle tijden, toch? in de eerste eeuwen waren christenen helemaal de pineut.
Toon meer antwoorden (3)