Gelovigen India
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 november 2021 door Redactie

Tientallen huiskerken in India sluiten deuren

In India zijn voor de derde zondag op rij tientallen deuren van huiskerken gesloten. In opdracht van de Vishwa Hindu Parishad (Wereld Hindoeraad) is besloten dat de kerken gesommeerd worden geen diensten te houden, meldt International Christian Concern, een organisatie die de vervolging in het land in de gaten houdt. Christenen in de betreffende omgeving zijn bang dat hun religieuze vrijheid op het spel staat door de maatregel.

De kerken die voorlopig niet meer opengaan zijn allemaal gevestigd in het Jhabua District van de staat Madhya Pradesh. In opdracht van de hindoeraad en andere radicale hindoegroeperingen werden de christenen gewaarschuwd om geen diensten meer te houden: anders kunnen ze door de politie worden opgepakt.

Een pastor uit de staat zegt "vrijdag het bevel te hebben gezien en te hebben besloten geen dienst te houden op zondag". "De laatste vijf maanden zijn moeilijk geweest. Onze gemeente is geslonken van veertig naar vijftien leden. Zelfs deze vijftien zijn nu bang. Als pastor weet ik dat ik moeilijkheden niet uit de weg moet gaan en vervolging moet doorstaan voor mijn geloof. Maar ik maak me zorgen over de mensen die nieuw zijn en interesse tonen voor het geloof."

De sommatie komt voort uit het feit dat christenen hindoes niet mogen bekeren tot het christendom volgens de wet van de staat in India, meldt de Christian Post. Daarom moeten christelijke leiders aan de autoriteiten een bewijs van legale bekering overleggen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen