Arie-Jan Mulder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 november 2021 door Redactie

Arie-Jan Mulder over liefde en angst: "Liefde is geen gevoel"

“Wij associëren liefde met gevoel, maar we hebben één grote opdracht van Jezus gekregen: God liefhebben en onze naaste. Als liefde een opdracht is, kan het geen gevoel zijn", vertelt spreker en schrijver Arie-Jan Mulder in gesprek met Groot Nieuws Radio.

Mulder: “Als je leest hoe de tien geboden beginnen die God aan Israël gaf, moet je goed kijken wat er boven staat: Ik ben de Heer uw God die u uit Egypte hebt bevrijdt. Dat is niet zomaar een opschrift, maar zegt heel veel: God wil bevrijding geven. Daarna volgen er veel dingen die wij vaak als verboden beschouwen. Eigenlijk zegt God: Ik heb je vrij gemaakt en je zal niet dit of dat doen. Je kunt dan zeggen: Als je mijn liefde accepteert dan wil je dat slechte gedrag niet meer. Dat is een hele mooie manier om ernaar te kijken.“

Eerder sprak CIP.nl met Arie-Jan Mulder naar aanleiding van zijn boek ‘Liefde & Angst; een christelijke kijk op God en ons ego’. "Er is in Nederland zelfs een kerkgenootschap dat in zijn statuten zegt ‘in onze kerk is geen plaats voor het ego’. Dat is ongetwijfeld goed bedoeld, maar ook wel erg onverstandig", aldus Mulder. Lees het volledige CIP-artikel.

Klik hier om het gesprek terug te luisteren

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen