Jaap Dieleman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 november 2021 door Redactie

Tv-programma over 'complotdenkers' in de kerk: "Onze regering is misdadig"

In het televisieprogramma Danny’s wereld neemt presentator Danny Ghosen de kijker mee naar onverwachte en soms bizarre plekken in de maatschappij. In de meest recente aflevering gaat het over coronachristenen. Daarbij volgt Ghosen dominee Rennie Schoorstra en evangelist Jaap Dieleman.

‘Zij zien het coronavirus als bewijs dat Jezus terugkeert op aarde en hebben geen vertrouwen in de overheid. Zij prediken in de kerk dat de regering bezig is een oorlog van God over zich heen te halen’, schrijft het programma zelf over de twee predikers. Er worden in de aflevering beelden gedeeld van preken. Daarnaast worden zowel Schoorstra als Dieleman zelf geïnterviewd. “Ik hoop dat de ogen van mensen worden geopend”, vertelt Dieleman voor de camera. “Want er is maar één verlosser en zijn naam is Jezus.”

In de beelden die van preken worden gedeeld is onder meer te zien dat Dieleman de Nederlandse regering “misdadigers” noemt. “Corona is een figurant in het toneelstuk dat dictatuur heet”, vertrouwt Schoorstra zijn publiek toe. Ook stelt hij dat de overheid polariseert. “Wij zijn geen sekte. Maar de overheid gedraagt zich wel als een sekte. Sektarisch, dat betekent dingen afdwingen. Een enorme dwang, ook in de laatste persconferentie. Hoe ze in de camera kijken en welke woorden ze gebruiken. Ik vind het heel ernstig. Het is een diepe manipulatie die neigt naar indoctrinatie.”


Corona
- Arts Alie Hoek: "Overheid mag vaccinatiedrang uitoefenen"
- Kerk Sliedrecht volgt advies overheid en vervroegt avonddiensten
- Worden christenen in Australië slachtoffer van een controlemaatschappij?
- Controlemaatschappij? Coronachaos bewijst ongelijk van complotdenkers
- CU-Kamerlid over afname effectiviteit vaccins: "Ook gevaccineerden hebben een verantwoordelijkheid"
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

D
Wordt het niet hoog tijd dat we met dit soort discussies stoppen?! Ze verwarren alleen maar. Ze verdelen ook nog eens. De maatschappij wordt in tweeën gesplitst door dit soort discussies en wat erger is....de kerken ook nog eens. En het ergst: de discussie gaat dwars door gezinnen. En wat schieten we er mee op? Niets! Helemaal niets! Laten we als heel Nederland, in ieder geval heel kerkelijk Nederland ons maar verootmoedigen voor de Heere en bidden of dit oordeel voorbij mag gaan.
J
Dit is niks nieuws onder de zon, er staan altijd van deze predikers op, maar ook dit gaat weer over, ik weet niet anders. In de jaren 70, werd er veel over gesproken dat we niet konden kopen, er werd toen veel ingekocht. Van oud naar nieuwjaar 2000, moesten we al ons geld van de bank halen, vanwege millennium. Bid v.d. overheid is een opdracht van God. Christus zegt: “Ik ben met u, weest niet bezorgd, vrees niet en hebt uw broeders en zusters lief”. Onze eenheid is Christus!
Jaap Dieleman noemt de overheid kwaadaardige en criminele misdadigers. Jezus liet een geheel andere houding zien.

En het is toch wel heel bedroevend dat mensen gek worden gemaakt door goedbedoelend maar toch misleide voorgangers als Dieleman en Schoornstra. Het is verbijsterend dat deze manipulatie verkondigd wordt, en nog geloofd wordt. En het kwalijke is dat het wordt gemengd wordt met wat wel waar en mij dierbaar is, namelijk dat de Jezus de enige Redder is.
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (9)