Bakker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 november 2021 door Patrick Goede

Bloemist treft schikking met homoseksueel die ze weigerde bloemen te leveren voor bruiloft

5000 dollar. Dat is het bedrag wat de 77-jarige bloemist Barronelle Stutzman uit Washington betaalt aan de homoseksuele man die ze weigerde bloemen te geven voor zijn bruiloft. Het is de uitkomst van een jarenlange jurische strijd tussen de twee. Stutzman heeft vrede met haar besluit en draagt het stokje van haar bloemenzaak over aan anderen. "Het was een onstuimige juridische weg maar het was wel een weg waar Jezus mij bij vergezelde, bij elke stap die ik zette", zegt Stutzman volgens Christian Today.

Ze vervolgt: "Vandaag eindigt de reis en daar heb ik vrede mee. Ik hoop dat alles waar ik doorheen heb moeten gaan zal bijdragen aan respect voor ieders gewetensvrijheid, op cultureel en juridisch gebied. Ik heb vanaf het begin niets anders gevraagd dan de vrijheid om te handelen naar mijn geloof en persoonlijke overtuiging. Ik heb degene die mij vervolgden altijd met respect behandeld. Ik heb mijn geweten nooit in de steek hoeven laten."

Rob Ingersoll, de aanklager, krijgt geen schadevergoeding, maar zijn proceskosten worden wel door de bloemist vergoed. Daarnaast betaalt Barronelle een boete van 1000 dollar voor het overtreden van de anti-discriminatie wet, naar aanleiding van een uitspraak die overigens in 2017 al gedaan werd. Het hoger beroep en andere juridische pogingen van Stutzman om haar gelijk te krijgen leverden uiteindelijk dus niets op.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Waarom moet iemand dan zo 'nodig' een rechtszaak aanspannen en niet willen accepteren dat de ander iets niet kan vanwege haar geloof/geweten? En waren er dan geen andere bloemenzaken??????
Vakanties
Hier adverteren?