katholieke student
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 november 2021 door Patrick Goede

Katholieke voetballer voor wedstrijd geschorst omdat hij vindt dat er maar twee geslachten zijn

De katholieke student Marcy Dovholuk uit de Verenigde Staten is geschorst voor één duel met zijn schoolvoetbalteam vanwege zijn standpunt dat er slechts twee verschillende seksen zijn: man en vrouw. De student klaagt de middelbare school in New Hampshire nu aan vanwege de opgelegde schorsing. "Dit soort regels beperken de vrijheid om een bepaald standpunt uit te kunnen drukken", zeggen zijn advocaten volgens Christian Headlines.

"Hij gebruikte geen beledigende of ongepaste taal, hij heeft niets vernield of misdaan en toch is hij aangeklaagd", aldus New Hampshire Cornerstone Action die hem vertegenwoordigt en het desbetreffende schoolhoofd en de Exeter High School aanklaagt. 

De schorsing was het resultaat van een discussie in de schoolbus tussen Marcy en een andere student. Die zette zich later voort via Whatsapp. Marcy zei daarin enkel dat hij dacht dat er slechts twee geslachten bestonden: man en vrouw. De vrouwelijk student stuurde de appjes door naar het hoofd van de school die, naar de geldende regels omtrent genderdiversiteit, Marcy een schorsing toekende.

Zijn moeder vertelde aan Fox News: "Toen ik de tekstberichten van mijn zoon zag was ik het met hem eens. Het enige wat hij deed was zijn mening geven. Ik heb hem verdedigd tegenover de directeur van de school en gezegd dat Hij het recht op zijn mening heeft.