Kerken op rood
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 november 2021 door Kerk in Nood

Ruim tachtig kerken in Nederland rood op #RedWednesday

Op woensdag 24 november worden in heel Nederland kerken rood verlicht om aandacht te vragen voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies en voor de vervolging van christenen - de grootste groep - in het bijzonder. Wereldwijd lichten duizenden kerken rood.

Van Den Burg op Texel tot Valkenburg aan de Geul kleuren zeker 80 kerken rood... al verwacht directeur Peter Broeders dat dit aantal in de laatste dagen nog steeds kan oplopen. Onduidelijk is of veel plaatsen de geplande vieringen op de avond zelf kunnen doorgaan, mede vanwege de geldende beperkingen vanwege corona. Via een live videoverbinding komen geïnteresseerden en deelnemende kerken op RedWednesday om 20 uur online samen.

Dit jaar publiceert Kerk in Nood op 24 november een rapport Hoor haar Schreeuw over de vele christelijke meisjes en vrouwen die wereldwijd doelwit zijn van ontvoering, verkrachting en gedwongen bekering omdat zij behoren tot een religieuze minderheid - en daarom vaak minder bescherming genieten. Vooral landen als Pakistan, Egypte en Nigeria kennen een dreigend klimaat dat om wereldwijd gebed en aandacht vraagt.

Met #RedWednesday wil Kerk in Nood mensen bewust maken van de vervolging van gelovigen - vooral minderheden – en oproepen tot tolerantie en respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen. Kerk in Nood presenteert de feiten van christelijke vervolging op een eerlijke en feitelijke manier en doet geen afbreuk aan andere geloofstradities, maar benadrukt juist hoe het bouwen van bruggen en de interreligieuze dialoog een middel is om vrede tussen geloofsgroepen tot stand te brengen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De kerken moeten vooral het binnenhof niet vergeten. !