Ameland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 november 2021 door Redactie

Weekend voor zinzoekers op Ameland met theoloog Jos van Oord

Ameland: welke plek is er beter om het stof van Bijbelse verhalen te laten blazen en een frisse wind te laten waaien door vastgeroeste beelden? Kom in december naar dit eiland en ontdek hoe je door Bijbelverhalen anders naar je eigen leven kunt kijken. Hoofdgast is theoloog Jos van Oord.

Over deze vragen gaat het zinzoekersweekend ‘Op verhaal komen’. De rode draad is het verhaal van Jezus die op de bruiloft te Kanaän water in wijn verandert. Gedurende dit weekend duiken we in dit verhaal en zoeken we naar de waarde en de betekenis ervan voor ons leven.

Op zaterdag maken we een wandeling over het eiland. We lopen langs het strand, de vuurtoren en door het bos. Ook komen we op adem in de kerkgebouwen die al eeuwen voor beschutting en verstilling zorgen. Hier zijn bezinnende momenten met teksten, stilte en muziek. Op zondag is er een afsluitende viering in de mooie oude kerk van Hollum.

Hoofdgast theoloog Jos van Oord is door de jaren heen de Bijbelverhalen anders gaan lezen. Ook de ontmoetingen met zijn zus, Happinez oprichter Inez van Oord, spelen daarbij een belangrijke rol. Hun samenwerking leidde tot het boek Rebible.

Voor van Oord is de Bijbel steeds meer een spiritueel boek geworden dat dus voortdurend in beweging zet. Van Oord: "Bijbelverhalen inspireren mij omdat hun taal zo beeldend is. Omdat ze je fantasie prikkelen en je verlangen voeden. Je troosten en je stimuleren in je keuzes."

Predikant-pionier Sijbrand Alblas woont op Ameland en is werkzaam bij De Plaats, een pioniersplek op het eiland. Alblas: "Dit weekend is voor iedereen die de tijd wil nemen om even op adem te komen, uit wil waaien en zich graag laat inspireren door een Bijbelverhaal. Het eiland is een schitterende plek om dit te doen. We hopen je hier te ontmoeten en zien uit naar een inspirerend weekend. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen