Hugo de Jonge
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 november 2021 door Jeffrey Schipper

GGiN deelt noodkreet met 'polarisatieminister' Hugo de Jonge en wijst vaccinatiedwang af

"Er is sprake van verdergaande vaccinatiedrang", constateren de Gereformeerde Gemeenten in Nederland (GGiN). In een brief richten zij zich tot demissionair zorgminister Hugo de Jonge. Het kerkverband neemt het de bewindsman kwalijk dat hij polariseert en vaccinatiedrang mogelijk maakt.

"Gevaccineerden wordt geen strobreed in de weg gelegd (zelfs niet als men positief getest is), maar ongevaccineerden worden in toenemende mate gestigmatiseerd en geïsoleerd, en dreigen uiteindelijk zelfs brodeloos te worden gemaakt", stelt de GGiN, in een brief waaruit het Reformatorisch Dagblad citeert. "Als minister laadt u een grote verantwoordelijkheid op u door dergelijke tegenstellingen in de samenleving te creëren."

De bevindelijk-gereformeerden vinden het bezwaarlijk dat de nieuwe voorgestelde coronamaatregelen zich "keren tegen alle ongevaccineerden". "Er wordt in het geheel geen rekening gehouden met mensen die ongevaccineerd zijn met een medische reden of die hier een persoonlijk gewetensbezwaar tegen hebben. Sinds lange tijd is het in Nederland een goed gebruik om in wet- en regelgeving rekening te houden met persoonlijke gewetensbezwaren."

Verder betreurt de GGiN het dat De Jonge "de erkenning van onze nietigheid als mensen" onvoldoende praktiseert. "Excellentie, wij zijn er diep van overtuigd dat Gods zegen alleen in die weg te verwachten is. In de erkenning dat wij alles verzondigd hebben en nergens recht op hebben. In de erkenning dat wij nietige mensen zijn, die in alles geheel afhankelijk zijn van God, en van Zijn zegen – ook over alle maatregelen bij de bestrijding van het coronavirus."

Het demissionaire kabinet wil het mogelijk maken dat mensen in de 2G-aanpak alleen een QR-code krijgen na een vaccinatie (gevaccineerd) of als ze zijn hersteld van corona (genezen). Een negatieve test is dan niet meer voldoende om een groen vinkje te krijgen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

O
Nooit te laat om dit te doen. Van harte steun ik deze oproep aan de minister. Jammer dat dit geen gezamenlijk statement is van alle kerkgenootschappen in Nederland. Maar, nooit te laat om het alsnog te doen. Welk genootschap volgt?

De oproep tot bekering geldt voor iedereen, inclusief de kerken zelf! Naast de oproep tot erkenning van onze zonden, mag ook vergeving van zonden door Jezus Christus aangeboden worden: aan de minister, de kerk, alle Nederlanders en alle wereldburgers. Nederland en heel de wereld.
H
Ik ben helemaal eens met de schrijver , als wij ons verootmoedigen kunnen er wonderen gebeuren. maar een volk dat zich verhard kan het niet anders dan vreselijk wezen .Wie God verlaat heeft smart op smart te vrezen.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (4)