kerk oeganda
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 november 2021 door Redactie

Oegandese christen in de val gelokt en vermoord door extremistische moslimbroers

De Oegandese Mustafa Obbo werd in de val gelokt en vermoord door zijn broers nadat hij de islam vaarwel zei voor het christendom. De extremistische familieleden staken het lichaam van de christen in brand, dat onherkenbaar werd gevonden op zes uur rijden van waar Obbo met zijn moslimbroers had afgesproken, meldt Morning Star News.

De broers hadden Obbo eerder al mishandeld en geprobeerd hem in brand te steken op 19 oktober. Ruim een week later, op 28 oktober, stuurde Ismail Odwori, een van de broers, een bericht naar Obbo om hem opnieuw te ontmoeten. Odwori zei dat hij bekeerd was tot het christendom en wilde spreken over het geloof. De broers spraken op 30 oktober af en volgens een vriend van Obbo praatten ze inderdaad over Jezus, maar was Odwori niet bekeerd. Op 1 november vroeg Odwori of Obbo opnieuw wilde afspreken voor betaald werk. Mustafa Obbo nam het werk aan, omdat hij met de eerdere mishandeling beroofd was door zijn familieleden. 

Op 2 november spraken Obbo en Odwori af voor het betaalde werk. Een van de andere broers, Hamuzata, wachtte zijn twee familieleden op. Obbo sloeg alarm en belde een vriend van hem om hem te waarschuwen, maar de verbinding werd onverwachts verbroken. "Later belde Odwori me en zei dat Allah mijn vriend had vermoord, en ik dat ik wijs en voorzichtig moest zijn", vertelt een vriend van Obbo aan Morning Star News. “Hij dankte Allah dat Hij hen in staat had gesteld een ongelovige te doden. Toen eindigde het telefoongesprek.”

Wanneer moslims zich bekeren tot het christendom is dit niet altijd zonder gevolgen. Soms keert de omgeving en de familie zich tegen de christen. Moslimextremisten stellen dat ze volgens de koran verraders moeten doden, zoals in het geval van Obbo.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
REDACTIE,

Dit heeft NIETS met EXTREMISME te maken!

Het is een EER voor familieleden om als EERSTE de plicht van de gelovige te mogen uitvoeren om een 'afvallige' te doden.

(“Hij dankte Allah dat Hij hen in staat had gesteld een ongelovige te doden.)

Aangezien het een opdracht van boven is, kan op deze daad ook GEEN straf staan.

DAAROM is deze persoon, plus zijn familie in het westen ook furieus, dat hij hier wel straf krijgt voor een dergelijke daad!