segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 november 2021 door Redactie

Gert-Jan Segers door het stof na enorme blunder: "Ik heb iets heel doms gedaan"

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers is door het stof gegaan nadat hij een flinke blunder heeft gemaakt. Hij liet namelijk het formatiestuk van VVD en CDA in de trein liggen. De eerlijke vinder speelde het vervolgens door naar de Volkrant. Deze krant schreef vanmorgen dat het ging om een ‘proeve van regeerakkoord’. He betreft volgens informateur Johan Remkes een inmiddels achterhaald formatiestuk.

De Volkskrant schreef overigens niet zelf van wie het stuk afkomstig was, maar vertelde wel waar het stuk vandaan kwam: ‘De Volkskrant kreeg het geheime stuk in handen nadat een betrokkene bij de formatie het onlangs in een trein had lagen liggen, waar het door een lezer werd gevonden.’

Segers besluit op Twitter echter om publiekelijk te maken dat hij de bewuste ‘betrokkene’ is. ‘Het stomste wat je kan overkomen’, steekt hij de hand in eigen boezem. ‘Ik reis met de trein op en neer naar Den Haag. Dat is een fijne manier van reizen en gaat bijna altijd goed. Maar nu ging het een keer heel erg fout. Ik ben een mens en heb iets heel doms gedaan. Sorry.’

De Volkskrant citeert uit het stuk waarin onder meer zou staan dat VVD en CDA voor forse maatregelen pleiten om de woningnood te bestrijden, een ambitieus klimaatbeleid nastreven en een miljardenfonds willen openen voor het uitkopen van boeren. Ook willen de partijen dat er meer migranten toegelaten worden.

Volgens informateur Remkes heeft het uitlekken van het stuk weinig invloed op de onderhandelingen. Hij stelt dat het document een resultaat is van twee partijen die samen overlegd hebben in de tijd dat de onderhandelingen muurvast zaten. Het document is dus al wat ouder. Het stamt uit de periode dat er werd gedacht aan een minderheidskabinet tussen VVD, D66 en CDA. Remkes stelt tegenover de NOS dat de situatie inmiddels volledig veranderd is en dat het formatiestuk daarom niet meer relevant is.

Toch gaat Segers door het stof omdat hij degene is die de stukken in de trein heeft laten liggen. Daarvoor krijgt hij overigens veel lof toegezwaaid op social media vanwege zijn eerlijkheid en omdat hij zijn fouten toegeeft. Er wordt door sommigen zelfs gesteld dat hij daarmee demonstreert hoe de nieuwe bestuurscultuur eruit moet komen te zien.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Die blunder is tot daar aan toe, maar de inhoud:

Boeren uitkopen.

Aanschurken zoveel mogelijk tegen D'66

Nee, VVD én m'n CDA niet erg hoopgevend.
A
Meer migranten worden toegelaten. Er wordt geïnvesteerd in het klimaat en de woningnood. Is dat verkeerd en alleen maar aanschurken tegen D66?
Een foutje zij een ieder snel vergeven. Veel zwaarder weegt de blunder van opportunisme om je zo te laten meeslepen in het groepsdenken en de tunnelvisie van de regering op het coronabeleid dat er geen weg terug meer lijkt.
Toon meer reacties (5)