Pastor Uganda
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 november 2021 door Patrick Goede

Moslimextremisten doden pastor in Uganda: "Vandaag zal de toorn van Allah je treffen"

Moslimextremisten hebben de 58-jarige pastor Stephen Lugwire uit Uganda vermoord. Hij werd eind oktober aangevallen nadat drie mannen in islamitische kleding naar hem en zijn 23-jarige dochter hadden lopen schreeuwen: "We hebben je gezegd de kerk te sluiten maar je hebt niet geluisterd. Vandaag zal de toorn van Allah je treffen." Volgens Morning Star News kwam de gemeente van Lugwire al twee jaar samen in het kerkgebouw.

De mannen hadden lange messen bij zich volgens dochter Brenda: "Ze sloegen mijn vader op zijn hoofd met een grote stok en hij viel neer." Terwijl ze op de vlucht sloeg zag ze één van de mannen met een groot mes op hem inhakken. Na er melding van te hebben gemaakt bij de politie werd het lichaam van haar vader gevonden, met een diepe snee in zijn nek en borst. 

De drie daders zochten hun toevlucht bij een rijke islamitische vrouw, Shamimu genaamd. Zij is opgepakt en vertelde: "Deze dienaren van Allah kwamen onder het bloed mijn huis binnen. Ze zeiden dat ze een onheilig iemand hadden gedood en dat, Allah hen zal belonen voor het in de voetsporen treden van hun profeet. De voorganger eerde Allah niet door zijn kerk open te houden die volgens hen te dicht in de buurt van een moskee stond."

Tijdens de begrafenis van pastor Lugwire op 30 oktober namen de kerkleden wraak door de desbetreffende moskee te vernielen. Hierdoor liepen de spanningen hoog op tussen de dorpsbewoners. "Als de politie niet had ingegrepen was het hele dorp in vlammen opgegaan", laat een agent weten die anoniem wil blijven.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen