Wouter de Winther
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 november 2021 door Redactie

ChristenUnie-voorlichter corrigeert Telegraaf-journalist

Het demissionaire kabinet wil het mogelijk maken dat mensen in de 2G-aanpak alleen een QR-code krijgen na een vaccinatie (gevaccineerd) of als zij hersteld zijn van corona (genezen). De ChristenUnie kwam maandag met een alternatief plan: ‘1G’, het massaal testen voor toegang van zowel gevaccineerden als niet-gevaccineerden. Desondanks beweert Telegraaf-journalist Wouter de Winther dat "niemand met een alternatief plan komt".

"Iedereen in de Kamer zegt: 'deugt niet, schande'! Maar niemand komt met een alternatief", aldus de politiek commentator van De Telegraaf dinsdagavond in de talkshow Jinek. 'Als dit de conclusie is, dan heeft deze hooggeachte commentator het debat niet gevolgd', merkt SGP-mederwerker Ardjan Boersma op. Ook Johannes de Vries, hoofd voorlichting van de CU-Tweede Kamerfractie reageert: '“Iedereen in de Kamer zegt: ‘deugt niet, schande’! Maar niemand komt met een alternatief.” Behalve dan…', schrijft hij verwijzend naar dit alternatief van de ChristenUnie.

Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) werd eerder dinsdag gevraagd naar de mogelijkheid om iedereen te testen, maar is daar geen voorstander van. Volgens de bewindsman zouden daar misschien wel 800.000 testen per dag voor nodig zijn. "Ik weet niet of dat praktisch uitvoerbaar is. Ook zijn er juridische bezwaren. Is het proportioneel, om ook gevaccineerde mensen te laten testen?"

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen