Gerjan van den Heuvel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 november 2021 door Redactie

Fractievoorzitter CU Amsterdam niet blij met overwinning Nederlands elftal

Het Nederlands elftal heeft zich in een zenuwslopend duel voor het WK in Qatar geplaatst. Dinsdagavond werd Noorwegen met 2-0 verslagen. Honderdduizenden Nederlandse voetballiefhebbers verheugen zich hierover, maar dit geldt niet voor de fractievoorzitter van de ChristenUnie in Amsterdam, genaamd Gerjan van den Heuvel.

'Ongelofelijk. Dat je er blij mee kan zijn om volgend jaar te mogen gaan dansen op duizenden graven', liet Van den Heuvel naar aanleiding van de overwinning van Oranje weten via Twitter. 'Ik heb al lang voorgenomen dat ik de wedstrijden die daar (in Qatar, red.) gespeeld gaan worden zeker niet ga kijken. Ik vind het eerlijk gezegd bizar dat de weerstand niet groter is.'

Het WK ligt al vanaf de aankondiging onder vuur vanwege de grove mensenrechtenschendingen in het land. Eerder sprak ook ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers zich hierover uit. De politicus pleitte eerder al voor een boycot van het mondiale sportevenement. “Als je in mijn hart kijkt, en het gaat over Qatar, dan zou ik het liefst een boycot willen van het WK. Het is met bloed gebouwd. We dansen straks op de graven van 6500 mensen, die de hoop hadden dat ze een beter leven zouden krijgen door daar te werken. Vervolgens hebben ze de dood gevonden. Mijn hart breekt”, aldus Segers begin dit jaar tegenover NOS op 3.

De Tweede Kamer besloot in februari dat koning Willem-Alexander of een afvaardiging van de regering volgend jaar niet naar het WK voetbal in Qatar moet gaan, omdat arbeiders die de stadions bouwen worden uitgebuit. De Kamer steunde een motie van SP'er Sadet Karabulut. Ze spreekt van wantoestanden, slavernij en ernstige vormen van uitbuiting bij de bouwwerkzaamheden in de Golfstaat.

Foto: Isaac Owusu

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Brood en spelen is het volksbelang dat niet van wijken weet en met alle gemak en ons verstand begraven we ons geweten in het zand.
S
Ik ga ook niet kijken, ben het helemaal met de heer Segers eens, onrecht is natuurlijk helaas gewoon in de wereld, zoals nu velen in koor zeggen, maar het houdt voor mij ergens op. Alleen heeft de kerk al te veel last van recente verdeeldheid t.a.v. diverse kwesties.
voor de duidelijkheid: Gerjan is lijsttrekker van de ChristenUnie in A'dam.

Verder er mee eens!