Lorenzo Fajardo Rosales
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 november 2021 door Redactie

Europarlementsleden SGP en CU sturen protestbrief na arrestatie Cubaanse pastor

Wegens de arrestatie van ds. Lorenzo Fajardo Rosales in Cuba en de martelingen die daarop volgden, hebben Europarlementleden een protestbrief gestuurd. Onder de Europarlementsleden zijn Bert-Jan Ruissen (SGP) en Peter van Dalen (ChristenUnie). Pastor Lorenzo werd opgepakt tijdens een vreedzame demonstratie op 11 juli. Sindsdien verblijft hij in een strengbeveiligde Cubaanse gevangenis.

De pastor deed mee aan de grootste demonstratie tegen het communistische regime in 60 jaar. De demonstranten kwamen in verzet vanwege een tekort aan voedsel en medicijnen gedurende de coronapandemie. De pastor is aangeklaagd voor publieke oproer en onrespectvol handelen. Hij kan hiervoor drie tot twintig jaar gevangenisstraf krijgen. Hij werd in augustus overgeplaatst naar een strengbeveiligde gevangenis. Ook zijn 17-jarige zoon werd in eerste instantie opgepakt maar is inmiddels vrijgelaten.

De Europarlementsleden vragen Cuba om onmiddellijke vrijlating. Ze dringen er bij de ministeries van Buitenlandse Zaken van EU-landen op aan de situatie van de dominee mee te wegen in de reisadviezen voor Cuba. Eerder bepleitten Britse parlementsleden al de vrijlating van Rosales.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen