Pastor John Hagee
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 november 2021 door Patrick Goede

Pastor bekritiseerd na anti-Biden leuzen in kerk: "Dit gedrag past niet in de kerk"

Pastor John Hagee van Cornerstone Church ligt onder vuur vanwege het feit dat er in zijn kerk plek was voor een evenement van de politieke 'Reawaken America Tour', daarbij werd de leus "Let's go Brandon!" gescandeerd door het publiek. Deze 'aanmoediging' werd in Amerika een populair eufemisme voor "F*ck Joe Biden!", nadat een verslaggever na afloop van een NBC NASCAR race stoïcijns opmerkte dat het publiek de winnaar van de race, Brandon Brown, aanmoedigde. Terwijl dus in werkelijkheid de president werd uitgescholden.

In de Tweet van PatriotTakes is goed te horen dat een menigte "Let's go Brandon!" schreeuwt in de kerk van Hagee. De kerk is vanwege ophef naar aanleiding van de video met een statement gekomen. "De afgelopen week is de kerk gebruikt door een organisatie van buitenaf. Cornerstone Church herkent zich niet in deze organisatie en omarmd haar opvattingen ook niet."

Pastor Jeremy Colema uit Oklahoma sprak zich op televisiezender News 4 San Antonio negatief uit over het hosten van het evenement door de kerk. "Ik denk niet dat dit gedrag, waar je je ook bevindt binnen het politieke spectrum, een plek mag hebben binnen de kerk." 

Bekijk hieronder de tweet van PatriotTakes in het gebouw van Cornerstone Church.

Disclaimer: Onderstaande video toont het moment waarop het eufemisme 'Let's go Brandon!' is ontstaande. De video bevat grof taalgebruik.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen