Architect Kimmel - Video CBN Oud Jeruzalem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 november 2021 door Redactie

Architecten en archeologen in Jeruzalem maken gebruik van terugloop toerisme door pandemie

Het Toren van David Museum in Jeruzalem werkt hard aan restauraties en het bouwen van een nieuw welkomstcentrum tijdens de pandemie. Zo willen ze bezoekers een warm welkom heten wanneer zij terugkeren naar de Oude Stad van Jeruzalem. "We werken ín de geschiedenis", vertelt Eitan Kimmel, de architect van het project, enthousiast aan CBN News.

"Mensen komen vanuit het moderne deel van de stad door de nieuwe ingang. Vervolgens leren ze wat de stad zo bijzonder maakt, om vervolgens door een originele Ottomaanse toegangspoort de Oude Stad binnen te gaan. Het is de perfecte introductie van Jeruzalem", vertelt Eilat Lieber, bestuurslid van het Toren van David Museum. "Er is een rijke geschiedenis te verkennen. Door het museum kijk je met andere ogen naar alle lagen die de Oude Stad kent."

Bij het maken van het nieuwe welkomstcentrum is niet eenvoudig. Het nieuwe gebouw bevind zich direct naast een eeuwenoude muur. De bouwers gaan voorzichtig te werk en doen er alles aan om te zorgen dat de gebouwen om het welkomscentrum in tact blijven. "We moeten zeven meter onder de grond werken, naast een muur van tien meter hoog", vertelt architect Eitan Kimmel.

Bij de bouw worden veel archeologische vondsten gedaan die worden onderzocht in het laboratorium. "Het is een unieke kans om meer te ontdekken over de oude stad", aldus archeoloog Noam Silverberg van de Israëlische Antiquiteiten Autoriteit. Israëlische archeologen worden geleid door eerdere opgravingen en documenten van soms wel meer dan honderd jaar oud. Bij de opgravingen komen ze antiquiteiten tegen van tot drieduizend jaar oud, van pijpjes en scherven uit de tijd van de Eerste Tempel.

Bekijk het hele verslag van de bouw in de onderstaande video van CBN News.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen