Tom de Nooijer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 november 2021 door Redactie

Tom de Nooijer stapt op als SGP-raadslid in Oldebroek: "Situatie valt me zwaar"

Tom de Nooijer is opgestapt als raadslid namens de SGP in Oldebroek. Reden voor zijn aftreden is naar eigen zeggen een "verschil van (politiek) inzicht binnen de fractie". De Nooijer deelt zelf op social media de ontslagbrief die hij dinsdagavond naar de burgemeester van Oldebroek stuurde. 

Niet op kandidatenlijst
Het opstappen van De Nooijer volgt uren nadat de SGP-fractie van Oldebroek bekend maakte dat hij bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 niet op de kandidatenlijst zal staan van de partij. Het Reformatorisch Dagblad maakte daar dinsdagmiddag melding van. 

Jan-Pieter Maas, lijsttrekker van de SGP in Oldebroek, stelde tegenover het dagblad dat de partij voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op zoek is gegaan naar “een evenwichtig team, waarin mensen elkaar aanvullen”. Volgens hem zou De Nooijer niet in dat plaatje passen. Zelf wilde De Nooijer eerder vandaag niet reageren op het nieuws.

Brief
Nu maakt hij dus echter bekend dat hij op zal stappen als gemeenteraadslid van de SGP: ‘Deze brief schrijf ik met pijn in mijn hart’, begint hij zijn ontslagbrief aan de burgemeester. ‘Wegens een verschil van (politiek) inzicht binnen de fractie, zal ik aftreden als gemeenteraadslid. Deze situatie valt me zwaar en betreur ik zeer. Dit is intern besproken binnen de fractie, en ik vind het professioneel om dit ook intern te houden. Hierbij wil ik benadrukken dat de keuze om dit ambt neer te leggen, een volstrekt eigen en zelfstandige keuze is geweest, waarop geen enkele druk is uitgevoerd door wie dan ook.’

De Nooijer benadrukt in de brief dat hij trouw blijft aan de SGP: ‘Ik was, ben en blijf hartelijk verbonden en betrokken bij de partij die mij lief en dierbaar is: de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP). Naast dat het een warme familie is, zijn de beginselen en standpunten ook de mijne. Maar fundamenteler nog, bindt ons het gedeelde besef dat Gods Woord de basis is voor ons persoonlijk leven en de politiek.’

Hij sluit zijn brief af met een Bijbeltekst uit Prediker 12: ‘Vrees God, en houd Zijn geboden, want dit betaamt alle mensen.’

Onder vuur
Tom de Nooijer werd bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen met voorkeursstemmen gekozen in de gemeenteraad van Oldebroek. Hij stond op de vijfde plaats van de kandidatenlijst. 

De SGP'er heeft uitgesproken conservatieve opvattingen en schuift regelmatig in nieuwsprogramma's aan om zijn licht op de actualiteit te laten schijnen. Zo lag De Nooijer onlangs onder vuur toen hij aangaf dat hij zich niet heeft laten vaccineren. Verder kon niet iedereen op sociale media zijn eigenzinnige actie om de CoronaCheck-app te verwijderen waarderen. 'Keuze gemaakt. App verwijderd. Komt er ook niet meer op', stelde De Nooijer begin november via Twitter. De Nooijer kreeg ook regelmatig te horen dat hij teveel zou flirten met Forum voor Democratie. Zelf schreef hij daar in 2017 op CIP.nl een blog over waarin hij vijf redenen gaf waarom hij zich niet thuis voelde bij die partij. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Beste Tom, soms loopt de ene weg dood om een nieuwe weg te vinden. God heeft een plan met ons leven. Als we Hem maar willen volgen, achter Hem aan, dan komt het goed. Vraag maar "Heere, wijs mij de weg en leid mij als een kind, dat heel de levensweg slecht in U richting vind."
Jammer voor Oldebroek Tom. Hopelijk blijven we wel van je horen en blijf je je inzetten voor land, samenleving en politiek. Gods zegen toegewenst.
J
Beste Tom het wordt tijd voor de landelijke politiek