Pieter Omtzigt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 november 2021 door Ramiro Munoz Carvajal

In de Tweede Kamer zit een verstoten ‘verrader’ (maar eigenlijk is hij een held)

Ik draag deze woorden op aan de held zonder faam. Aan iemand die pal staat voor echte rechtvaardigheid en zichzelf ziet als een dienaar der burgers. Een volksvertegenwoordiger die zijn vak op een rechtvaardige manier wil uitoefenen. Hij begrijpt de letter en geest der grondwet als geen ander. Hij kijkt uit de raam naar de samenleving en ziet de pijn en zorgen van zijn land. Hij kijkt over de bergtoppen der statistieken en regeltjes. Hij kijkt verder dan de horizon van cijfers en valse definities. En ziet de noodzaak tot verandering van het landschap. Aan hem draag ik deze woorden op.

Ik zou maar in jouw schoenen gestaan hebben, uitgemaakt worden voor verrader, verstoten door partijgenoten en dan heb ik het nog niet eens gehad over de publiekelijke verbale afranseling.
Je ging tegen je eigen partijtop in, want je ambieert niet om hoog op de partijlijst te staan. Anderen hebben hun christelijke waarden allang vaarwelgezegd om aan de macht te kunnen blijven. Ze verkozen slecht bestuur boven rechtvaardig bestuur.

Je ging te werk als een hardwerkende boer die het land eerst moet opharken om zo de aarde klaar te maken.

Dankzij de toeslagenaffaire werden de schijnwerpers op je gericht. Het kabinet trad uiteindelijk af omdat jij samen met anderen je hard had gemaakt voor de gedupeerden. En dit was ook nodig want de schade was zo groot en diepgeworteld dat men nu moeten nadenken over een nieuw belastingstelsel.
Je ging te werk als een hardwerkende boer die het land eerst moet opharken om zo de aarde klaar te maken. En je zag alle vuil en onkruid naar boven komen tot je bij de wortels der rechtstaat uitkwam die al waren verziekt door het gif van slecht bestuur.

Mijn held
Ik ken jou persoonlijk niet, maar je bent wel mijn held geworden. En niet omdat jij als Alexander de Grote de wereld hebt veroverd, en ook niet omdat je als een Leonidas hebt gevochten, maar juist omdat ik in jouw woorden en daden een na te volgen boodschap zie.

Die boodschap zie ik ook in een ander Mens. Zijn naam is Christus. Waar Christus preekte over rechtvaardigheid tegen de valse farizeeën, neem jij het ook op tegen de valse uitleggers der wet. Christus nam het op voor de armen, terwijl de tollenaar in zijn tijd geld bleef innen. En hoe anders is dit wanneer je de prioriteiten van Rutte en zijn liefde voor Shell en Gazprom blootlegt?

Nee, ik zie je niet als een messias maar hoe kan ik niet een vergelijking trekken tussen de echte christelijke wortels die tot uiting komen in je woorden en terugvoeren naar de Messias zelf. Ik hoop zo dat je niet een roepende in de woestijn bent. Of misschien wel de profeet die enkel kan huilen voor de val van zijn volk… wie weet wat de toekomst zal brengen?

Tot mijn grote blijdschap kwam je terug in kracht en niet klagend, verwijtend, zeurend, en niet eens met een aanklacht tegen je politieke moordenaars.

Maar een ding weet ik zeker: jouw boodschap heeft diepe raakvlakken met die van het ware geloof. Opkomen voor de degenen die dat niet kunnen, eerlijke leiderschap, eerlijke kansen, eerlijke bestaanszekerheid. Hoe vaak horen we dit soort boodschappen nog terug in Den Haag? Zeker niet uit het Torentje.

Een bijzondere terugkeer
Met intellectuele kracht kwam je terug. Even werd het stil rondom jou, maar nu horen we weer van je. En om in allegorische termen te spreken: je kwam terug als de adelaar.
Want de adelaar die zichzelf terugtrekt hoog in de bergen doet dit om nieuwe veren en krachten te ontvangen.

Tot mijn grote blijdschap kwam je dan ook terug in kracht en niet klagend, verwijtend, zeurend, en niet eens met een aanklacht tegen je politieke moordenaars. Nee, je kwam in rust en vrede en een innerlijke kracht waarvan zelfs de sterkste kooivechter respect voor kan tonen. Je keerde terug met een nieuw plan en deze gaf je met veel accuratesse en wijsheid ten kennen tijdens een presentatieavond.

Ik keek en luisterde met grote aandacht, het was alsof je tegen mij sprak en mijn leven kende. Want zo’n beetje op alle vlakken die jij benoemde, heb ik problemen ondervonden.
En ik denk ook dat vele andere Nederlanders dit zo voelde. Je bent en blijft de echte held, maar zonder faam en wellicht wordt het tijd dat anderen dit gaan zien…

Zijn naam? Pieter Omtzigt.

Ramiro Munoz Carvajal is geboren in 1978 in Chili en opgegroeid in Nederland sinds zijn geboortejaar. In het jaar 2000 werd Ramiro christen. Ramiro is sinds 2016 auteur, zijn eerste boek is verschenen onder de titel Hij sprak tot mij door de boomstam. Bezoek hier de blog van Ramiro. Sinds kort woont hij in Chili, maar Ramiro blijft actief betrokken bij ontwikkelingen in Nederland.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Pieter Omtzigt is een ECHTE strijder voor rechtvaardigheid!

Hij volgt zijn hart en niet de partij.

En Elly, hij kleeft niet aan het "Kabinet-pluche", zoals de kliek, die na al het gedraai en gelieg, gewoon weer verder gaat; niets aan de hand stralen ze uit.
Indien Omtzigt samen optrekt met BBB, dan kunnen ze de grootste partij van Nederland worden.
Toon meer reacties (2)