Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 april 2009 door Jeffrey Schipper

Gereformeerde scholen woedend om brief Plasterk

De Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs (VGS) is boos over een "kinderachtige" brief die minister Ronald Plasterk (PvdA) van Onderwijs heeft gestuurd. De minister waarschuwde dat zij handelen in strijd met de wet, wanneer zij in de grondslag ongehuwd samenwonen en homoseksuele relaties afwijzen.

"Wij doen ons best om onze visienota over dit onderwerp uit te voeren," zegt Pieter Moens van VGS in het Reformatorisch Dagblad. "Maar dan moet Plasterk ons daar wel de kans voor geven. Het is niet bevorderlijk als hij maar met dat vingertje blijft wijzen." De VGS zegt ook dat Plasterk vooruit loopt op een advies van de Raad van State. Plasterk wilde dinsdagavond niet reageren op de uitlatingen van de VGS.

Plasterk wijst in de brief op de grotere kans die homoseksuele docenten en leerlingen lopen om gepest te worden. "Meer dan de helft van de leerlingen voelt zich niet veilig genoeg om 'uit de kast te komen' en ook leraren durven niet altijd open te zijn over hun homoseksualiteit." De bewindsman vindt dat scholen meer aandacht moeten besteden aan seksuele diversiteit.

De ChristenUnie overweegt Plasterk schriftelijk vragen te stellen over de brief.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen